2 700 kvm vakant i Kista+ efter uthyrning till IBM

13 mars 2018

IBM hyr sedan i november lokaler för sitt huvudkontor i Atrium Ljungbergs fastighet Kista+. Nu behöver man mer yta och utökar med ett våningsplan. 2 700 kvm är ännu vakant i Kista+.

2 700 kvm vakant i Kista+. Bild: Atrium Ljungberg

IBM har sedan slutet av 2017 sitt svenska huvudkontor till Kista+. Fastigheten ligger i korsningen Kistagången/Torshamnsgatan precis vid Kistamässan, med gångavstånd till Kista Galleria, tunnelbana och Helenelunds pendeltågstation. IBM hyrde inledningsvis cirka 6 500 kvadratmeter av Atrium Ljungberg men utökar nu med ytterligare 1 000 kvadratmeter i fastigheten.

Kistas hetaste kontorskoncept

I april 2016 förvärvade Atrium Ljungberg fastigheten Borgarfjord 3 i Kista. Under det följande året genomfördes en stor omprofilering som resulterade i det nya kontorskonceptet Kista+.

- Vi är väldigt glada att IBM utökar sin verksamhet Kista+. Här har vi tillsammans skapat ett av Kistas hetaste kontorskoncept. Jag är väldigt nöjd med att vi lyckats öppna upp fasaden mot Kistagången, med IBMs showroom samt vårt nya café Middlepoint Meetings med tillhörande mötesanläggning och co-workingyta, säger William Wetterholm, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg i Kista.

Vakans

Efter att IBM utökar med ett våningsplan har Atrium Ljungberg 2 700 kvm kvar att hyra ut i Kista+. Även i Kista Front har Atrium Ljungberg ca 7 000 kvm vakanta lokaler.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.