2 500 kvm kontor i Tapetfabriken i Sickla

16 januari 2018

I den gamla tapetfabriken i Sickla planerar Atrium Ljungberg för en tillbyggnad med 7 000 kvm för hotell- och kontorsverksamhet. Ca 3 000 kvm av dessa är BTA kontor, fördelat över totalt fyra plan.

Tapetfabriken Atrium Ljungberg.jpg
Atrium Ljungberg planerar för en tillbyggnad i den gamla tapetfabriken i Sickla. Bild: Atrium Ljungberg

Kontoret kommer att rymma ca 270 kontorsplatser. 

- Kontoret kommer att ha egen entré, men man kommer även att kunna använda sig av hotellets entré. Våningarna kommer att kunna kopplas ihop med interntrapphus om man så önskar, berättar Magnus Källgren, Affärsutvecklare Atrium Ljungberg AB.

Byggnad med historia

Byggnaden som Atrium Ljungberg planerar att omvandla byggdes från början åt den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik 1906, och visionen är en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt. Tanken är att bygga vidare på Sicklas industriarv genom att behålla byggnadens tegelfasad men med helt ny insida. Man planerar vidare att bygga ytterligare tre våningar i glas och stål.

Tillbyggnaden beräknas kunna starta våren 2018 och projektet ryms inom gällande detaljplan.

Clarion Hotel

Hotellet kommer drivas av Nordic Choice Hotels genom sin kedja Clarion Hotel. Hotellet kommer att erbjuda 156 hotellrum och en 2 000 kvm stor lobbyyta med restaurang, evenmangsytor och konferenslokaler. Hotellet öppnar under våren 2020 och blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Sickla till en levande stadmiljö.

I Sickla finns en unik atmosfär av gammalt och nytt. Det är en stadsdel i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Ca 5 000 personer har idag sin arbetsplats i Sickla och köpkvarteret är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, ett 30-tal restauranger, flera gym och en bifograf.

Sickla har ett bra geografiskt läge med närhet till både bussar, Tvärbanan, Saltsjöbanan och trafikleder. Inom några år ska även tunnelbanans sträckning till Nacka stå klar med en station i Sickla.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.