HK till Sickla

23 december 2021

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms Stadsmission, som flyttar sitt huvudkontor till Sickla. Det nya kontoret omfattar drygt 800 kvadratmeter och blir bas för 80 av bolagets medarbetare.

AL Sickla.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

Stockholms Stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap. I februari går flytten från Liljeholmen till nytt kontor mitt i Sickla.

Området har en härlig industrihistorisk karaktär där gammalt möter nytt och där lokalen i sig matchar de krav som vi satte upp när vi sökte efter ett nytt kontor.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i lokalerna i Sickla. Området har en härlig industrihistorisk karaktär där gammalt möter nytt och där lokalen i sig matchar de krav som vi satte upp när vi sökte efter ett nytt kontor. Mindre yta än vad vi har idag men mer yteffektiv och som också möjliggör nytt arbetssätt där Stockholms Stadsmissions medarbetare oavsett om hen har sin hemvist på kontoret eller ute i någon av våra verksamheter, ska känna att kontoret är för dem. Ett kontor för det goda mötet helt enkelt, säger Marie Olofsson som är administrativ chef Stockholms Stadsmission.


Atrium Ljungberg har i över 20 års tid utvecklat växande Sickla från industriområde och köpkvarter till en levande stadsdel med allt fler arbetsplatser och bostäder. Redan idag jobbar cirka 8 000 personer i Sickla, vägg i vägg med restauranger, hotell, kafferosteri, butiker, kulturscener och skolor. Fram till 2030 planeras de industrihistoriska kvarteren i Sickla att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder.

– När vi utvecklar Sickla gör vi det med ambitionen att skapa ett hållbart storstadsliv. Och då utifrån såväl ett miljömässigt, ekonomiskt som socialt hållbarhetsperspektiv. Vi har sedan tidigare genomfört flera gemensamma projekt med Stockholms Stadsmission, och därför känns det extra kul att de väljer att flytta sitt huvudkontor hit till Sickla, säger Johanna Gattberg, affärsstrateg på Atrium Ljungberg.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.