Hyra kontor i Staffanstorp, vi hjälper er att hitta en ändamålsenlig kontorslokal­ helt kostnadsfritt.

Att söka nytt kontor kan vara ganska tidskrävande men fantastiskt roligt om slutresultatet blir bra. Genom en flytt har ni chansen att stärka ert varumärke med er nya lokal. Vi kan underlätta processen genom att göra en del av jobbet. Vi kontaktar berörda fastighetsägare, mäklare och förvaltare som i sin tur tar fram förslag på lediga kontorslokaler som passar era behov och önskemål.

-

Genom att registrera mig som lokalsökande godkänner jag Lokalguidens behandling av personuppgifter.

Hyra en kontorslokal

Nedan ger vi er lite tips och råd kring valet av kontorslokal.

Att välja kontorslokal

Lokalen är en viktig del av ert företags varumärke. Förutom läget så spelar både lokalen och inredningen en stor roll. När ni letar efter en ny lokal bör ni titta på, och jämföra, många olika kontor innan ni gör ert val.

Att skriva avtal för kontoret

Vanligtvis byter man inte lokal så ofta, det kan vara både tidskrävande och komplicerat. Att skriva och förstå ett hyresavtal för ett kontor är lättare sagt än gjort. Vårt tips är att anlita en advokat. Om ni inte vill lägga pengar på att gå igenom kontraktet för ert nya kontor kan Lokalguiden hjälpa er, helt kostnadsfritt. Som registrerat lokalsökande företag hos Lokalguiden har ni möjlighet att få hjälp genom en kontraktsgenomgång hos Advokatfirman Glimstedt. Ring oss på 031-788 71 00 för mer information.

Kommunikation till och från kontorslokalen

Det finns en hel del undersökningar som visar att allmänna kommunikationer är mycket viktigt för de anställda. Alla har inte tillgång till bil och de måste få sitt liv att fungera, även utanför arbetet. Kolla kommunikationsmöjligheterna innan ni väljer kontorslokal. Beroende på företagets storlek kanske ni ska involvera några nyckelpersoner när ni väljer ny lokal.

Vilken yta behöver ni på kontoret?

Att beräkna ytan är komplicerat och det finns egentligen inga regler som säger hur litet ett kontorsrum får vara. Vissa säger att man bör beräkna lokalytan till mellan 20­-25 kvadratmeter per arbetsplats, inklusive mötesrum, förråd, entré, korridorer, kapprum, matrum, toaletter och så vidare. Samma mått kan användas för både cellkontor och öppna kontor. I dag blir det dock mer och mer vanligt att arbeta aktivitetsbaserat, dvs att man inte har en fast plats utan att kontoret har en mängd valmöjligheter på olika arbetsplatser beroende på vilken typ av arbete man ska utföra. Detta arbetssätt kräver oftast mindre yta per anställd.

Tysta rum på ett kontor

Om man väljer att sitta i ett kontorslandskap är det viktigt med så kallade tysta rum. Personalen måste få möjlighet att dra sig undan och få lugn och ro när situationen kräver det.

Hyran på kontoret

Hyran varierar oerhört mycket för olika kontor. Läget är naturligtvis avgörande men priserna kan variera väldigt mycket på samma gata och även beroende på lokalens allmänna standard.

Sök själv
Lediga kontor i Staffanstorp