Hyra butikslokal, en kostnadsfri tjänst för er som söker en butikslokal

Att hitta rätt butikslokal kan vara svårt, men med Lokalguidens hjälp kan det bli enklare. Genom att noggrant fylla i formuläret ovan har ni bättre möjlighet att hitta en passande butikslokal. Alla anslutna fastighetsägare, mäklare och förvaltare med lediga butikslokaler kontaktar er när det sker en matchning.

-

Genom att registrera mig som lokalsökande godkänner jag Lokalguidens behandling av personuppgifter.

Att hyra butikslokal

Att hyra butikslokal kan vara komplicerat. Vilka regler är det som gäller och hur får man tag i en lokal som ligger centralt? Extra svårt är det att hitta en ledig butikslokal i A­-läge. Tänk på att om någon kan tänka sig att lämna över ett förstahandskontrakt kostar det normalt pengar, alternativt att man får betala för inredningen. Fastighetsägaren måste även godkänna den nya hyresgästen, därefter kan ni skriva på kontraktet.

Välja läget för en butikslokal

Hur framgångsrik en butik blir beror helt på läget, det är mångas åsikt. Speciellt de mindre, unika butikerna. Men vad är ett bra läge? Det kan bara ni bestämma, i samklang med vad ni har för mål med verksamheten. För närbutiken kan ett bra läge innebära att ligga i ytterområdet medan andra menar att endast innerstadens gator är ett tillräckligt bra läge.

Inreda en butikslokal

Många vill optimera sin försäljning och vissa menar att man gör det med bra butiksinredning.Andra menar att placeringen av varorna är viktigare. Skyltningen är viktig samt antalet varor i hyllorna. Ordning och reda säljer mer än stökiga hyllor.

Beräkna ytan för butikslokalen

Hur stor yta behöver ni? Vad ska ni sälja? Hur många anställda räknar ni med? Hur ser affärsplanen ut? Beräknad omsättning, budget? Hur stort lager behöver ni? Omsättningshastigheten på varorna? Hur stort soprum behövs?

Sök själv
Lediga butikslokaler