WTC i Helsingborg byggstartat

6 september 2018

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordföranden i Helsingborg, Peter Syrén, vd på Midroc, och Thomas Hansen, hotelldirektör på Scandic Helsingborg Nord, tog ett gemensamt första spadtag för World Trade Center Helsingborg. Hösten 2021 öppnas dörrarna för besökare och kontorshyresgäster.

Längst ut på piren i Oceanhamnen i Helsingborg, med full utsikt över Öresund, grävdes i dagarna det första spadtaget för ett nytt World Trade Center och ett Scandic-hotell. Peter Danielsson från Helsingborgs stad, Thomas Hansen från Scandic Hotels och Peter Syrén från Midroc lyfte gemensamt spaden som en symbol för starten på projektet.

Oceanhamnen ligger ett stenkast från Helsingborgs mest centrala delar. Där planeras för en ny stadsdel med bostäder, kontor, restauranger, hotell och olika serviceverksamheter - alldeles intill kajkanten. Nya stadsdelen Oceanhamnen ingår i stadsutvecklingsprojektet H+, som är det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid.

- Oceanhamnen kommer att stärka Helsingborgs konkurrenskraft genom att komplettera stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor i spektakulära lägen. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker i området bidrar till att skapa liv och rörelse till gagn för alla oss som bor här. Oceanhamnen kommer att bli hur bra som helst, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.


Midroc har tidigare etablerat en World Trade Center-filial i Helsingborg och nu tas steget att uppföra en helt ny kontorsfastighet på Oceanhamnen. I konceptet ingår kontorslokaler i en mängd olika storlekar samt ett Scandic-hotell med 180 rum, restaurang och konferens. Alldeles intill kommer Midroc också utveckla ett helt bostadskvarter med 69 lägenheter och fyra stadsradhus, varav många med full sundsutsikt.

Det är roligt att staden utvecklas och det nya området i Oceanhamnen kommer att göra Helsingborg till en ännu attraktivare destination att både besöka och att leva i.


- Med World Trade Center vill vi stimulera tillväxt och utveckling i nordvästra Skåne, och tillsammans med hotellets verksamhet får vi goda förutsättningar att skapa en spännande mötesplats, säger Peter Syrén, vd på Midroc.

- Det är roligt att staden utvecklas och det nya området i Oceanhamnen kommer att göra Helsingborg till en ännu attraktivare destination att både besöka och att leva i. Det innebär också att staden får en ny och mer attraktiv framsida att visa upp för de resenärer som kommer med färjorna, säger Thomas Hansen, Hotelldirektör Scandic Helsingborg Nord.

Om World Trade Center Helsingborg

Hotell- och kontorsfastighet på totalt ca 11 000 kvadratmeter

Fastighetsägare: Midroc

Hotelldelen är på totalt ca 7 000 kvadratmeter, 180 rum, restaurang och konferens

Hotelloperatör: Scandic Sweden

Kontorsytor på plan 6-12

I källaren finns gym, cykelparkering och p-platser

Generös takterrass ovanpå den lägre huskroppen

Öppnar hösten 2021

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.