Wow-kontor på Kämpegatan

20 april 2018

Bygg-Göta fortsätter att utveckla Pagodenområdet i Göteborg och färdigställer under året ca 5 000 kvm moderna kontor med industrikänsla i gamla Vin & Sprit-fastigheten på Kämpegatan. Nyligen skrevs avtal med ABAKO Arkitekter som väljer den unika vindsvåningen på 1 000 kvm. Ett kontor som blir kreativt, öppet och som skapar närhet mellan medarbetarna - perfekt för byrån som har "tillsammans" som ledord. I resten av huset finns det flera kontorsytor kvar att hyra, alla med industrikänslan bevarad.

I samband med färdigställandet av första etappen ska även gårdshuset byggas om och få verksamheter i de gamla garagen. Fastigheten är K-märkt och mycket av de gamla detaljerna finns kvar. Ett exempel är att gallren till källarfönsterna är utformade som snapsglas.

Den största lokalen, en fantastisk vindsvåning på ca 1 000 kvm, som har högt i tak, synliga takbalkar och stora takkupor var precis det Abako Arkitekter sökte! Parterna har tecknat ett 5-årigt avtal med inflyttning under hösten.

Utformningen av det nya kontoret passar företagets arbetssätt perfekt.


– Utformningen av det nya kontoret passar företagets arbetssätt perfekt. Öppenheten och närheten som skapas mellan medarbetarna, när samtliga nu kommer att sitta på samma våning, går hand i hand med ABAKO:s ledord ”tillsammans”. Det i kombination med den inspirerande känslan av en kreativ miljö, gjorde valet enkelt när vi bestämde oss för vår nya lokal, säger Sofia Freiholtz, ekonomichef på ABAKO. 

– Det känns väldigt roligt att ett spännande arkitektkontor som ABAKO flyttar in hos oss och att nu få chansen att utveckla den här unika lokalen tillsammans med dem, säger Linda Neidert, uthyrningsansvarig på Bygg-Göta.

Vill du också sitta i Pagodenområdet? I resten av huset finns det flera kontorsytor kvar att hyra, alla med industrikänslan bevarad.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.