Wihlborgs utvecklar Gängtappen

28 mars 2018

Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö, totalt 1 600 m². Media Evolution kommer att erbjuda ytor för coworking samt kreativa platser för möten och evenemang för såväl företag i huset som för andra.

Media Evolution arbetar för ökad tillväxt och innovation inom de digitala branscherna och ägs av sina medlemmar, för närvarande 400 företag och organisationer. Tillsammans med Wihlborgs skapade man 2012 Media Evolution City i Dockan i Malmö.

Nu tar Wihlborgs och Media Evolution nästa gemensamma steg genom satsningen i Gängtappen, som en gång byggdes som huvudkontor för Kockums, och ligger ett stenkast från Media Evolution City.

- Media Evolution har betytt väldigt mycket för Dockans utveckling. De har skapat en unik plats för innovation och möten mellan startup-företag och etablerade företag. Därför är vi mycket glada att kunna utveckla vårt samarbete, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Kreativa möten & co-working    

I Gängtappens bottenvåning ska Media Evolution skapa en kreativ plats för möten och evenemang där man erbjuder konferensrum, mat och service för både företag i huset och andra. På andra våningen kommer man att driva ett co-working space där mindre företag kan hyra arbetsplatser. Verksamheten planeras starta 1 oktober 2018.

- Media Evolution, Media Evolution City och The Conference har varit en enormt kraftfull raket från dag ett. Efterfrågan på våra tjänster har hela tiden varit stor och i expansion. I nära samarbete med Wihlborgs kan vi nu bygga vidare vårt huskoncept, Media Evolution City, och samtidigt utöka de värden vi bygger tillsammans med våra medlemmar. Med denna expansion kan Media Evolution än mer fördjupa vårt uppdrag: att stärka de digitala branscherna och undanröja hinder för tillväxt och innovation, säger Magnus Thure Nilsson, vd för Media Evolution.

Satsar även på utsidan

- Det är viktigt att utsida och insida kopplas ihop så att vi får en välkomnande miljö. Vi bygger terrasser i trä med plats för både Media Evolutions uteservering och spontana möten. Dessutom planterar vi träd och skapar på så vis en så kallad pocket park på husets framsida, säger Anders Jarl.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.