Varsågod och sitt!

24 januari 2019

Visserligen ska vi helst stå så mycket som möjligt på kontoret men vi måste givetvis få sätta oss ner också. Och man kan sitta på en mängd olika sätt, i en mängd olika sorters fåtöljer. Eller på pallar, upphottade campingstolar, träcylindrar och förklädda pilatesbollar. Eller i knäet på en kompis.

Här har vi listat ett litet urval av sittmöbler som kan ge dig en paus, lite träning eller kanske ett annorlunda, effektivt möte. 


ta en paus i Montparnasse

Design: Christophe Pillet

Designern Pillet har här blivit inspirerad av bland annat campingstolar och har sedan bara adderat elegans och kvalité. 

offecct.se 


INgen träsmak på bolt

Design: Note Design Studio

BOLT, från franska LaChance, är en annorlunda pall som är gjord av fyra träcylindrar som hålls ihop av en metallring.

lachance.fr


kompisen catch lounge

Design: Jaime Hayon  

Med sina utsträckta armar, som en vän redo att hälsa på dig med en varm och välkomnande kram, bygger Catch Lounge Chair på Hayons förkärlek för humor och personifiering.

svenssons.se


extra ficka med pocket

Design: Stone Designs

Det senaste samarbetet mellan den spanska designstudion Stone Designs och Blå Station erbjuder en stol med ett hemligt fack. Ett hemligt gömställe och en egen ö för privatlivet mitt i metropolen. Pocket erbjuder en elegant lösning på ett hittills icke tillgodosett behov. Ett perfekt extra lagringsutrymme för upptagna offentliga utrymmen. I hotellobbyn, väntrummet, baren och på restaurangen. Pocket kan självklart också hålla saker snyggt och prydligt på kontoret.

blastation.se


Generösa ISA

Design: Louise Hederström

Isa är en generös sittmöbel som för tankarna till ett böljande landskap med skiftningar i både höjd och form. Det lilla bordet fungerar både som stöd och avställningsyta.

materia.se


träna med chester

En aktiv stol är ett bra alternativ till traditionella kontors- och konferensstolar. Balansstolen Chester är en ergonomisk balanspall med klassiska materialval som ull och ask. Chester har en inbyggd pilatesboll som kräver att kroppen koncentrerar sig för att sitta korrekt, stärker muskulaturen i bålen och förbättrar blodcirkulationen, vilket i sin tur förebygger trötthet och ökar effektiviteten. Sitt och träna samtidigt, helt enkelt!

ajprodukter.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.