Vårnytt från Materia

18 mars 2021

Två av Materias vårnyheter är bänken Today och konferensbordet Uni Large.

Bilder: Materia

TODAY bänk

Designer: Mia Cullin

Det som kännetecknar Today bänk är att den är flexibel och lättplacerad. De många kopplingsalternativen möjliggör ett oändligt stort antal utföranden för exempelvis skolor, köpcentrum och kontor. Systemet består av bänkar i olika längder samt en hörndel med sittyta, avställningsyta eller växtkärl. Enheterna gå att koppla ihop på längden samt till uppställningar vinklade åt valfritt håll. Bänkarna fungerar också fristående.

Benkonstruktionens formspråk ger ett elegant intryck och utförandet är i krom eller Colours by Materia pulverlack. Delarna kan enkelt bytas vid behov och bordsskivan i massivt trä går att slipa ner och lacka om. Elbestyckning/usb finns som tillbehör och placeras under sits.

UNI LARGE konferensbord

Designer: Axel Bjurström

Uni Large är ett mångsidigt konferensbord anpassat till den moderna mötesplatsen. Det är lågmält utformat för att fungera i flera typer av miljöer. Konferensbordets designrikedom exemplifieras bland annat av fotens pressgjutna detaljer och bordsskivans fasade kant som i samspel med den slimmade strukturen ger bordet ett nästan svävande intryck. Den relativt låga foten gör att stolar kan placeras var som helst runt bordet. Även stolar med höga karmar går oftast att skjuta in helt under bordsskivan. Bordet finns i en mängd format och utföranden och är enkelt att specialanpassa. Stativ i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Som tillbehör finns kabellucka och elbestyckning el/USB. Den tygklädda elkabeln förs från kabeldiket ner genom pelaren. Vid två elbestyckningar kopplas kablarna samman, därefter är det endast en kabel som förs ner genom en av pelaren, för att ge ett städat intryck.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.