Välkommen in i Foajén

8 januari 2019

Om allt går enligt plan är det i år dags för inflyttning i Jernhusens kontorshus Foajén i Södra Nyhamnen vid årsskiftet 2019/2020. Hittills har uthyrningen gått som tåget men fortfarande finns det chans att hyra in sig på plan 4 och 5.

Foajén.jpg
Bild: Jernhusen

Utvecklingen av Södra Nyhamnen, alldeles vid Centralstationen i Malmö, går vidare. Bland annat bygger Jernhusen sitt kontorshus Foajén som får ett av Malmös mest attraktiva kontorslägen. Här erbjuds totalt 7 700 kvm kontor i form av moderna arbetsplatser med närhet till kollektivtrafiken.

- Det finns ett stort intresse för att arbeta och etablera kontor vid Malmö Centralstation. Vi fortsätter att utveckla området och den kommande detaljplanen för Södra Nyhamnen är viktig för att fortsätta skapa såväl bostäder som arbetsplatser i kommunikationsnära lägen, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsutveckling på Jernhusen, i ett pressmeddelande från förra året.

Jernhusen startade bygget av Foajén under 2017 och inflyttningen är planerad till årsskiftet 2019/2020. Fastigheten, som kommer bli arbetsplats för 700 personer, är den andra kontorsbyggnaden som byggs i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen. Förutom åtta våningar kontorsyta blir det 1 100 kvm handel och service i gatuplan. Utöver en miljöcertifiering enligt BREEAM kommer byggnaden också certifieras enligt WELL, en ny internationell byggstandard med fokus på människors välbefinnande i arbetslivet.

Den fortsatta planeringen av Södra Nyhamnen omfattar bostäder, kontor och en domstolsbyggnad.Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.