Uppsalas första WELL-certifierade kontorshus

3 april 2018

I ett av Uppsalas bästa och mest centrala lägen planeras Kungspassagen – en fastighet som präglas av hållbarhet och nytänkande, som dessutom blir Uppsalas första WELL-registrerade kontorsbyggnad. Certifieringen är en internationell byggstandard som väger in människors hälsa och välbefinnande i arbetslivet.

Castellum Uppsala.jpg
Bild: Castellum

Kungspassagen omfattar 8 000 kvm och beräknas stå klar för inflyttning under 2020.

Hyresgästerna i Kungspassagen kommer att erbjudas generös rymd, möjlighet till stora sammanhängande ytor, stora ljusinsläpp och valfrihet att hitta den bästa lösningen för just sin verksamhet. Fastighetens trapphus utformas för att stimulera till vardagsmotion och spontana möten med bland annat konst och designföremål.

Funktioner för hållbart resande

För att bidra till ett hållbart resande kommer funktioner som underlättar och främjar cykelpendling att byggas in i Kungspassagen. Vidare kommer också en grönskande takterrass skapas som kan användas som utomhuskontor.

 Att bygga fastigheter som är hållbara både nu och på lång sikt är viktigt för oss. Att vi dessutom väljer att WELL-certifiera denna fastighet visar att vi månar om människorna som jobbar i fastigheten, det känns riktigt bra säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

Kungspassagen kommer i enlighet med Castellums hållbarhetspolicy även att certifieras enligt miljöklassificeringssystemet Miljöbyggnad, nivå GULD, en av Sveriges högsta miljöklassningar. Certifieringen ställer extra höga krav på inomhusmiljön, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och noggrant utvalda material utan miljörisker är bara några exempel.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.