UNO – först ut i Värtahamnen

14 maj 2019

Fastighetsbolaget Niam bygger nu UNO som blir det första av flera nya kontorshus att etableras i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt i Norra Djurgårdsstaden.

Uno webb 1.jpg
Bilder: Niam

En av de sista stora utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm håller på att ta form. Flera fastighetsbolag är inblandande i det massiva projektet i utvecklingen av Värtahamnen. Niam tar nu täten med kontorshuset UNO som ska få ett rejält ansiktslyft.

– Projektet är påbörjat och för närvarande håller vi på med fastighetsinstallationer såsom ny ventilationsanläggning, el och styrning av dessa. Vi ser även över de befintliga trapphusen samt hissarna. Vi har byggt upp ett visningskontor om cirka 200 kvm i full skala med både pentry samt konferensrum där man redan i dag kan få en inblick i hur kontoren kommer att se ut med de ytskikt som ingår i vårt koncept, säger Maria Palmén, uthyrare på Newsec.


Bara skalet kvar

Kontorshuset, som är en tidstypisk byggnad från slutet av 1980-talet, genomgår nu en stor förändring. I dag finns endast skalet kvar av fastigheten och man kommer bland annat att byta ut hissar och bygga en ny restaurang i bottenplanet. De nya moderna lokalerna är från 240 kvm stora och upp till 1 675 kvm i ett plan. Totalt finns cirka 7 200 kvm till förfogande i huset.

– Byggstart av de nya kontorsytorna är redan igång. Vi bygger ihop kontorsytorna och tillskapar ytterligare kontorsytor i huset. Här kommer våra nya hyresgäster att få möjligheten att påverka planlösningen för att hitta en bra lösning som passar just deras specifika behov, säger Maria Palmén.

På Newsec är man i full gång med uthyrningsarbetet. Alla tilltänkta ytor ligger ute och marknadsförs på internet.

– Vi har några pågående förhandlingar där vi beräknar att vi inom kort ska teckna avtal. Här finns fortfarande möjlighet att vara med och teckna kontrakt. Vi har ingen specifik målgrupp som vi vänder oss till. Vi tror på en variation av företag vilka söker flexibla, ljusa kontor med havsutsikt. Detta är ett kontorshus och vi ser fram emot att fylla det med nya hyresgäster, säger Maria Palmén.