United Spaces till Helsingborg

12 april 2022

Coworkingbolaget United Spaces förstärker sin position i Skåne och satsar nu i den alltmer expansiva Öresundsregionen. Öppnandet i Helsingborg, ett stenkast från Helsingborg C blir företagets andra coworkingkontor i regionen.

- Vi är oerhört glada att kunna expandera vår verksamhet till Helsingborg. Det är en stad där det händer mycket och som ligger i en tillväxtregion med närhet till städer som Malmö och Köpenhamn. Vi öppnade i Malmö för fem år sedan, självklart ska vi finnas på plats även i Helsingborg, säger Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Satsningen i Helsingborg blir företagets första anläggning utanför landets storstäder, och öppnar upp i den nya stadsdelen, Oceanhamnen, byggd på öar som rymmer allt från parker och strandpromenader till kontor, bostäder, butiker och restauranger. Allt byggt med ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet.

Återgången till kontorslivet efter pandemin har gjort coworking till ett glödhett alternativ för verksamheter som söker större flexibilitet och mer kreativa mötesplatser. 

United Spaces Helsingborg ligger i nybyggda Castellumägda huset GreenHaus, även det med ett tydligt hållbarhetsfokus. Utöver att huset är certifierat med både WELL och Miljöbyggnad Guld för optimal komfort, bäddar området för ett hållbart liv.

Det kommer att erbjudas coworking i olika slags skräddarsydda medlemslösningar – från dagspass, lounge och mötesrum till avskilda privata kontor. För att ha en lokal anknytning så är det IKEA som har stått för inredningskonceptet.

Med verksamhet sedan 1999 är United Spaces både pionjären och nestorn i den svenska coworkingbranschen. 2019 köptes bolaget av Castellum för att möta den växande efterfrågan på större flexibilitet, tjänster och service kopplade till kontorslivet.

- Återgången till kontorslivet efter pandemin har gjort coworking till ett glödhett alternativ för verksamheter som söker större flexibilitet och mer kreativa mötesplatser. Många bolag ser över sina befintliga lokaler och coworking har gått från en kul trend till en viktig punkt på företagsledningens dagordning. Även stora bolag börjar se fördelarna med coworking, konstaterar Yvonne Sörensen Björud.

Fakta om United Spaces Helsingborg:

• Totalt 1 200 kvadratmeter space fördelad på en stor lounge (350 kvadrat), 26 stycken private offices och 8 mötesrum för 2-30 personer.

• Tre olika medlemsnivåer: day pass, lounge, och private office för upp till 30 personer.

• Reception, kaffe/te, events, printer, wifi, posthantering och medlemsaktiviteter ingår i alla medlemskap.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.