Unika kontor i Sturekvarteret

23 november 2022

Studio Stockholm Arkitektur har tilldelats uppdraget att utveckla ca 21 000 kvm kontorsyta i nya Sturekvarteret. “Platsens historia, läge och varumärke gör detta till ett unikt projekt, både lokalt och nationellt. Vår ambition är därför att med fokus på kvalitet och långsiktighet skapa en helt ny referenspunkt på den svenska kontorsmarknaden,” säger Alessandro Cardinale, partner på Studio Stockholm.

sture.jpg
Studio Stockholm Arkitektur har tilldelats uppdraget att utveckla ca 21 000 kvm kontorsyta i nya Sturekvarteret.

Under våren antogs detaljplanen för Stureprojektet och med detta accelererade också arbetet i kvarteret. Som ett led i detta har Studio Stockholm nyligen tilldelats uppdraget att utveckla kontorsytan i fastigheterna belägna på Birger Jarlsgatan 18 (Marmorhallarna), Stureplan 4 och Grev Turegatan 3–5 (Ostermans), ovanpå Sturegallerian. Uppdraget omfattar strategi och konceptutveckling för de totalt cirka 21 000 kvm kontor fördelade på ca 16 000 kvm nyproduktion och ca 5 000 kvm ombyggnation som ska stå färdiga under 2026.


– Det här är ett projekt som passar Studio Stockholms projektportfolio. Det är ett storskaligt och komplext transformationsprojekt med höga ambitioner och inom ramen för våra specialistområden – kommersiell utveckling. Vi är därför väldigt förväntansfulla inför att med utgångspunkt i detta bidra till att förverkliga visionen med nya Sturekvarteret, säger Alessandro Cardinale.

– För Stureprojektet har vi valt samarbetspartners som vi vet är bäst på marknaden. Studio Stockholm är i erkänd framkant när det kommer till konceptutveckling, kontorsutveckling och komplexa transformationsprojekt och vi känner oss därför trygga med att de kommer skapa en unik kontorsprodukt för Sturekvarteret, säger Carl Johansson, ansvarig för kontorsutveckling och uthyrning på TAM.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.