Unik möjlighet i Hasslanda

11 april 2023

Hasslanda är Lunds nya verksamhetsområde som växt fram de senaste åren med butiker för byggvaror, bilar och MC. Här ligger också huvudkontor för flera hantverkare och serviceföretag. Just nu bygger Wihlborgs en ny industrianläggning åt kontraktstillverkaren Inpac AB men har också en unik möjlighet att bygga cirka 2 500 kvm till annan hyresgäst.

hasslanda.jpg
Visionsbild: Wennström & Lundquist Arkitekter AB. Infälld bild: Henrik Strelert, förvaltare. Bild: Wihlborgs

Området Hasslanda ligger strategiskt rätt, alldeles söder om Gastelyckan innan Staffanstorps kommungräns, i nära anslutning till E22. Härifrån är det 800 meter till hållplatsen Lund Råby Trafikplats där SkåneExpressen och flera regionbussar stannar. Det går också smidigt att nå Dalby, Södra Sandby och Veberöd, via omkringliggande landsvägar, och Lunds stadskärna med all tänkbar service ligger bara några få minuters bilfärd bort.

Granne med Inpac

Nyligen startade Wihlborgs bygget av cirka 6 400 kvm åt Inpac AB, som beräknas flytta in 1 april nästa år. Och nu finns det alltså möjlighet att bli granne med Inpac. En ganska unik möjlighet, menar Henrik Strelert, förvaltare på Wihlborgs.

 I Lund finns begränsade möjligheter till nyproduktion inom logistiksegmentet vilket gör det här projektet särskilt spännande. 

– I Lund finns begränsade möjligheter till nyproduktion inom logistiksegmentet vilket gör det här projektet särskilt spännande. Vi har inte haft den här typen av produkt på marknaden tidigare, men ser redan ett intresse och har fått mycket positiv feedback.

Ytor som kan anpassas

Wihlborgs kommer alltså, bredvid Inpac, kunna bygga cirka 2 500 kvm för lager, logistik eller enklare tillverkning, i kombination med personalytor i form av kontor, mötesrum, matsalar och eventuella omklädningsrum.

– Det kommer vara möjligt att lasta och lossa via port/lastbrygga, på ett så bra sätt som möjligt. Vi fokuserar mycket på effektivisering, att skapa rätt flöden och höjder. Den exakta utformningen och anpassningen av ytorna kommer vi ta fram i dialog med kommande intressenter, efter deras önskemål. Fördelarna med nyproduktion är just det, att vi kan anpassa vår produkt efter kunden.

Förutom chansen att påverka ytorna är det också läget som attraherar.

– Möjligheten att nå större delar av Skåne och södra Sverige på ett enkelt sätt är attraktivt för de flesta som hanterar olika sorters transporter. I Hasslanda finns det en unik möjlighet att skapa anpassade ytor för just det, konstaterar Henrik Strelert avslutningsvis.

fakta

Takhöjd: 12 meter utvändig bygghöjd

Byggstart: Efter överenskommelse

Lokalarea: 2 500 kvm

Porthöjd: Anpassningsbart efter önskemål

Inflyttning: Efter cirka 12 månaders byggtid

Storlek på tomt: 6 651 kvm


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.