UMA premiumkontor i S:t Paul

23 oktober 2018

Technopolis breddar sig i flera länder och väljer nu att etablera sitt UMA Workspace-koncept i i Einar Mattssons ikoniska 1960-talsfastighet i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan på Södermalm. UMA Workspace-konceptet är utformat för att kunna erbjuda Coworking-kontor i premiumklassen i centrala lägen med bra kommunikationer, högkvalitativ utrustning och tjänster i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

Foto: Technopolis

UMA Workspace-koncept  går ut på att erbjuda Coworking spaces och är ett utmärkt bidrag till det nya sammanhanget S:t Paul, med moderna kontorsarbetsplatser i bästa läge och en ny destination i sig för shopping och restaurangbesök.

– Technopolis som erbjuder premiumkontor har tecknat ett mångårigt kontrakt på en yta om 2700 kvadratmeter. S:t Paul kommer i och med det få en kvalitativ och stabil hyresgäst som fortsätter att utveckla området, säger Martin Fors, Fastighetschef för Einar Mattsson AB, i en kommentar.


Einar Mattsson har i samarbete med JLL och White Arkitekter tagit fram ett koncept som ska göra platsen och fastigheten till en destination. Götgatsbacken blir nu, tack vare etableringen av UMA Workspaces en hub för start-ups, frilansare och små som stora företag nära Slussens alla kommunikationer. Utvecklingen av markplanet fortsätter nu med spännande restaurangetableringar och allt står klart i slutet av 2019.


– Coworking är på stark frammarsch och efterfrågar centrala lägen med bra serviceutbud. I konceptet S:t Paul erbjuds fina lokaler i ett attraktivt läge, utmärkta restauranger och nya ytor för samarbeten och nätverkande, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

Coworking i premiumklass

UMA Workspace-konceptet är utformat för att kunna erbjuda Coworking-kontor i premiumklassen i centrala lägen med bra kommunikationer, högkvalitativ utrustning och tjänster i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Det blir arbetsplatser i öppet kontorslandskap, privata kontor, tillgång till ljudisolerade telefonbås och mötesrum. Interiören i lokalen kommer att präglas av nordiskt ljusa färger och material.


– Vi har lyckats komma över en strategiskt viktig plats för oss. Efter UMA Kungsbron blir detta vårt andra UMA-kontor i Stockholm. Den här typen av lokaler blir en förlängning och komplement till huvudkontoret. Att kunna utnyttja vårt internationella och växande UMA-nätverk och minska de fasta hyresavgifterna är några exempel på UMA:s fördelar som vi vill kunna erbjuda här. Vi ser gärna att fler svenska företag tar del av våra flexibla UMA-medlemskap, säger Niko Pulli, Director Services, på Technopolis.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.