Trender i framtidens arbetsliv

20 september 2018

I Skanskas tidning Flervärden listas fyra trender som kommer att prägla framtidens arbetsliv.

Foto: Tieto Boriginal

Vi har bara sett början på den digitala revolutionen av arbetslivet. Det menar Milena Kuljanin i Skanskas tidning Flervärden. Nedan följer fyra trender som kommer att prägla framtidens arbetsliv.

Cognitive buildings

Genom internet of things utrustas byggnader med sensorer och processorer som kan kommunicera med varandra och med oss. Det gör att både användarupplevelsen och nyttjandet av kontoret förbättras.


Wellbeing

I en tid då psykisk ohälsa ökar snabbt har både anställda och arbetsgivare förstått nödvändigheten med proaktiva hälsoinsatser. Det kan handla om ett rikt utbud av frisk- och hälsovård, restauranger med hälsosam mat och gröna, vilsamma miljöer. 

Community

Kreativitet uppstår i mötet. Framtidens kontor erbjuder sociala ytor som kvalitativa restaurangutbud, bekvämlighetsservice, hälsofaciliteter, barer och scener för seminarier och event dit både hyresgäster och allmänhet är välkomna.

Coworking

Konstant förändring är arbetslivets nya norm. Coworking är en flexibel kontorslösning där en frilansare eller ett företag blir del av en social omgivning där man kan samarbeta och knyta nya kontakter.

Källa: Tidningen Flervärden, nr 2 2018

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.