Toppmodernt i Munklägret

16 februari 2021

Den klassiska 60-talsbyggnaden Munklägret på Kungsholmen i Stockholm har genomgått en förvandling till en modern kontorsfastighet i ett strategiskt läge och med all tänkbar service. ”Denna fastighet har allt man som hyresgäst kan önska sig”, säger Theodor Jarnhammar, JLL.

Under 2020 tomställdes Munklägret i centrala Stockholm efter att Landstinget, som suttit som ensam hyresgäst i fastigheten, flyttade ut. Fastighetsägaren PP Pension beslutade då att göra en omfattande renovering, som innebär bland annat en ny huvudentré, innergård, en inglasad takterrass och gemensam reception.

– Här får man fantastiska kontorslokaler i ett ytterst centralt läge men till ett betydligt bättre pris än grannfastigheterna runt centralen. Byggnaden ligger i ett lugnt och harmoniskt läge ett stenkast från Stockholms Centralstation och vackra Norr Mälarstrand, säger Theodor Jarnhammar, Head of Office and Industrial Leasing, JLL.

Här får man fantastiska kontorslokaler i ett ytterst centralt läge men till ett betydligt bättre pris än grannfastigheterna runt centralen.

Namnet Munklägret härstammar från 1400-talet och uppkom då många munkar bodde på stora delar av Kungsholmen. Med endast 700 meter till Centralstationen är det lätt för både anställda och besökare att ta sig till fastigheten, och tvärs över gatan hittar man närmsta tunnelbanestation.

– För den som motionerar till jobbet tar man sig lätt till fastigheten från Norr Mälarstrands cykelbanor och promenadstråk. För den som kommer med bil finns parkeringsgarage i fastigheten.

Rätt mix av hyresgäster

Totalt har Munklägret en yta på drygt 6 000 kvadratmeter fördelat över fyra våningsplan. Kvar finns just nu cirka 3 200 kvadratmeter ledigt, där plan 2, 3 och 4 kan hyras individuellt men också kombineras. På markplan finns ytterligare 423 kvadratmeter ledigt.

– För oss är det viktigt att skapa rätt hyresgästmix i fastigheten och därför ska det bli extra roligt att fortsätta välkomna framgångsrika och långsiktiga hyresgäster. Vi begränsar oss inte efter någon specifik bransch utan är öppna för alla möjliga typer av företag, säger Theodor Jarnhammar.

Ytorna i Munklägret är flexibla och går att anpassa efter de behov som en framtida hyresgäst kan ha. Eftersom byggnaden totalrenoveras kan man som hyresgäst vara med och påverka utformningen utan att behöva betala något extra.

all tänkbar service

Den bemannade receptionen i markplan och den nya innergården kommer att skapa en varm och välkomnande miljö för hyresgästerna och de som besöker fastigheten. På taket planeras för en gemensam takterrass med utsikt över Kungsholmens takåsar, och terrassen är även bokningsbar för konferenser och events. För de som cyklar till jobbet eller tar sig ett träningspass på lunchen finns det omklädningsrum och i bottenplan finns parkeringsgarage med såväl laddningsstationer och en cykelparkering.

– Byggnadens rektangulära form, och avsaknad av tättliggande grannhus, medför ett otroligt ljusinsläpp som är ovanligt för så här centrala fastigheter. Denna fastighet har allt man som hyresgäst kan önska sig – fantastiska miljöer både in och utvändigt samt all tänkbar service i ett strategiskt läge, till en förmånlig hyra, avslutar Theodor Jarnhammar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.