Top notch i Sisjön

25 oktober 2022

Under våren 2020, precis när pandemin slog till, startades kontorshotellet Avillage i Sisjön i Göteborg. En tidpunkt som var svajig för många, men helt rätt för Avillage. ”Vi fick väldigt många förfrågningar från mellanstora företag som innan hade haft en egen lokal, men sagt upp den och var tvungna att agera snabbt”, säger Patrik Jung, en av grundarna av Avillage.

Avillage.jpg
Bilder: Avillage

Flaggskeppet vid Datavägen i Sisjön hade en typisk 90-talsstandard och hyresintäkterna var låga. Patrik Jung slog sig ihop med Kenneth Strid, som äger flera fastigheter i Högsbo och Sisjön, och tog fram konceptet Avillage. 

– Vi började skapa det här kontorshotellet och hade lite tur längs vägen. Många började säga upp sina lokaler, de behövde skala ner, och det blev lite panik på marknaden. Vi fick väldigt många förfrågningar från mellanstora företag, som innan hade haft en egen lokal, men som sagt upp den, och var tvungna att agera snabbt, säger Patrik Jung. 

På grund av alla förfrågningar fick Avillage en väldig medvind. Småföretag i lite mer kräsna branscher inom HR, juridik, bank och IT, som tidigare suttit inne i city, hade nu jobbat hemifrån och vant sig vid tanken att slippa köra från de södra delarna av Göteborg in till stan. Det var inte längre ett alternativ.

Vi fick väldigt många förfrågningar från mellanstora företag och var tvungna att agera snabbt.

– De företagen började då titta på lokaler som låg utanför Göteborg men ville fortfarande ha riktigt moderna och fräscha ytor. Där träffade vi helt rätt och gjorde en jättesatsning när det gäller inredning och design. Allt här är top notch. 

Förstklassig frukost varje dag 

Avillage började med 800 kvadratmeter men expansionen har gått fort och ytorna kommer under 2023 vara uppe i strax över 3 000 kvadratmeter. Här sitter man i bekväma och moderna lokaler och kan ha ett medlemskap för coworkingytorna eller hyra ett enskilt kontor men också hyra större ytor för ett helt bolag.

– Allt ingår! Man har tillgång till en frukostbuffé som man inte hittar någon annanstans i hela Göteborg. Den är nästan för bra! Här finns gröt, chiapudding, yoghurt, filmjölk, müsli, bröd av olika sorter med mera. Som en hotellfrukost, fem dagar i veckan. Den ingår oavsett om du har medlemskap i coworkingen eller om du hyr ett stort kontor. Du har också fri tillgång till mötesrum, skrivare, kopiator, torsdagsfika och parkering. 


För ett enskilt kontor ligger priset på 6 000 kronor i månaden, inklusive allt, och ett medlemskap i coworkingen ligger på 2 500 kronor. Det finns också möjligheten att ta ett större kontorsrum för två personer som jobbar på samma bolag och då delar man på avgiften på 9 000 kronor. 

– Vi har korta avtalstider, som standard tre månader löpande. Detta betyder att om din verksamhet minskar och du behöver lämna sitter du inte i långa kontrakt.

Korta pendlingstider

Sisjön har under de senaste åren expanderat stort och här finns all service man kan tänka sig, matbutiker och restauranger, allt runt knuten. Förutom servicen är pendlingstiden en stor fördel. Kommer man från södra Göteborg och tar väg 158 är man i Sisjön på 5-6 minuter, jämfört med en timma om man ska in till Nordstan.

– Efter pandemin värdesätter många pendlingstiderna mer. Att de kan jobba till 16.30 och sedan hämta barnen från förskolan vid 16.45.De behöver inte gå en timma innan och sitta i långa köer för att komma ut ur stan, det är en stor fördel. Här parkerar du också rakt utanför dörren och kliver rakt in på kontoret.

När den sista delen av expansionen i fastigheten står klar under 2023 kommer Avillage lyfta blickarna ut över Göteborg för att kunna möta de behov som finns för människor som bor i andra delar av staden. 

– Bor man på Hisingen väljer man inte att sitta i Sisjön så vi ska börja titta på just Hisingen, men även andra ställen. Värt att nämna är också att vi tillhör en grupp av andra kontorshotell, oberoende små och stora aktörer som har gått samman. Det innebär att om du är medlem på Avillage får du också sitta i exempelvis Stockholm, Malmö, Skövde, och Örebro Det ingår i medlemskapet, avslutar Patrik Jung.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.