The Spark slår upp portarna

27 augusti 2019

Många bolag är redan på plats i sexvåningshuset – och fler är på väg att flytta in i The Spark beläget i Medicon Village.

Foto: Medicon Village

Life Science-sektorn rullar på i Skåne. Medicon Village köpte den den folktomma anläggningen från AstraZeneca för sju år sedan och nu påbörjas en ny era med The Spark. The Spark är det första huset i området som Medicon Village bygger själva. 

- The Spark är så mycket mer än kontor och mötesrum. Det är när människor möts som gnistan uppstår och nya möjligheter tar form. The Spark är en plats som är till för att träffas och prata, och för att samarbeta och växa, säger Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB, i ett pressmeddelande.

Under hösten flyttar mer än 400 personer in i The Spark. Huvudbyggnaden öppnar för såväl större och mindre verksamheter inom life science. 

- Mixen av forskare och bolag gör oss till en unik life science park. Genom att erbjuda både kontor och labblokaler kan verksamheterna växa, och vi fortsätter utveckla Medicon Village som forsknings- och innovationscentrum inom medicin och livsvetenskaper, säger Kerstin Jakobsson.

The Spark inrymmer Medicon Village nya huvudreception, och till hösten kommer även en bistro att öppna på bottenplan. På bottenvåningarna finns mötes- och konferensytor.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.