The Gardens – natur och stadsmiljö i ett

8 maj 2018

The Gardens är Peabs mest iögonfallande fastighet i Ulriksdal. Utformad för dem som söker energin och harmonin som uppstår med närhet till natur och grönska, och som samtidigt vill kunna vara i stan på bara några minuter. – Det är ett fantastiskt projekt vi har, säger Fredrik Pettersson, regionchef på Peab Fastighetsutveckling.

The Gardens är egentligen det tredje av Peabs sex projekt längs E4, berättar Fredrik Pettersson, Regionchef på Peab Fastighetsutveckling.

Det första projektet är Peab Center, där vi har vårt eget Stockholmskontor. I det andra projektet pratar vi 475 parkeringsplatser, med kontor och friskvårdscenter om 3 000 kvm ovanpå. Just det projektet talar mycket för vad hela Ulriksdal står för, nämligen liv och rörelse. Vårt tredje projekt, The Gardens, är vårt största hus i Ulriksdal med en LOA på drygt 16 000 kvm. Även The Gardens kopplar an till liv och rörelse, bl a genom trädgårdar och fantastiska takmiljöer tillgängliga för hyresgäster. Alldeles intill har vi Nationalstadsparken så här får man natur och stadsmiljö i ett vilket vi tror ger en fantastiskt bra arbets- och boendemiljö.


Det händer mycket i Ulriksdal nu och jag har svårt att se några som helst nackdelar med att etablera sig här.

Fredrik Pettersson, Regionchef Peab Fastighetsutveckling AB

The Gardens – Iögonfallande

The Gardens har tre stora trädgårdar, eller ljusgårdar om man så vill, som gör stora avtryck i fasaden och som ger huset en speciell karaktär.

Arkitekterna fick fritt utrymme för sin kreativitet och skaparglädje. Ljusgårdarna gör att man från E4 upplever fasaden som levande. Inne i fastigheten sträcker sig de gigantiska ljusgårdarna över flera våningsplan och blir oaser för dem som arbetar i huset.

Fredrik Pettersson berättar också att takterrassen blir unik med sin grönska och milsvida utsikt.

– På takterrassen kan du ha kundbesök, event eller bara ta en kaffe.

Vill förenkla vardagen

Med The Gardens ser Peab en möjlighet att förenkla vardagen för dem som arbetar i huset.

Vi lägger mycket vikt vid service och den är en del i att göra det enkelt för folk som arbetar här. Vi tittar t ex på möjligheterna till att ha en cykel- och en bilpool, men också på tjänster som att kunna lämna in sin tvätt samt beställa mat att ta med sig hem efter jobbet istället för att invänta hemleverans en viss tid etc. Du ska också kunna komma till jobbet och börja dagen med att äta frukost. Vi tror att det är viktigt att underlätta för våra hyresgäster genom att erbjuda kringtjänster. Volymen blir stor, så många som 1 100-1 200 personer kommer att arbeta i huset så underlag kommer att finnas. Totalt i området räknar vi med ca 11 000 arbetsplatser. The Gardens är byggt för att göra det enkelt att få ihop alla delarna av livet.

Stort intresse för ulriksdal

Ulriksdal som stadsdel är attraktivt ur många synvinklar, menar Fredrik Pettersson. Och intresset för The Gardens är stort.

Vi har ingen kontrakterad hyresgäst ännu men märker ett oerhört intresse. Först nu har vi färdigt underlag för hyresdiskussioner och det känns spännande. Helt klart kan The Gardens förmodligen stå 2020/2021. Det händer mycket i Ulriksdal nu och jag har svårt att se några som helst nackdelar med att etablara sig här. 

Läs hela intervjun med Fredrik Pettersson i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 20.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.