Tar över World Trade Center

25 april 2022

OBOS har sålt WTC i Karlskrona till Fastighetsaktiebolaget Trappan. Under kommande 12 månader kommer OBOS fortsatt att driva Business Center med nuvarande hyresgäster i huset. Övergången till den nya ägaren kommer att ske successivt.

Bild: OBOS
Bild:OBOS

Precis intill centralstationen i den anrika örlogsstaden Karlskrona har OBOS utvecklat ett nytt World Trade Center – en modern kontorsfastighet med visionen att vara ett nav för näringslivet i regionen. Projektet är det enda i sitt slag i Blekinge.

- Det känns väldigt bra att försäljningen är i hamn. Det här är ett fantastiskt projekt som verkligen utgör navet i Karlskronas näringsliv. Jag känner mig trygg med att Trappan kommer att förvalta WTC på bästa sätt framöver, säger Malin Svensson, VD OBOS Kärnhem.

Det nyproducerade kontorshuset som slog upp portarna 2020 utgörs av totalt 6 604 kvm LOA, fördelade på fem våningsplan. Kontorsbyggnaden har genomgående ljusa och trevliga lokaler med en gemensam lobby samt en yta avsedd för co-working i bottenplan, öppen för stadens invånare och besökare. Infrastrukturen i regionen är välutvecklad med E22, tågförbindelser, hamn såväl som Ronneby flygplats, vilket banar väg för fler företagsetableringar.

- Ett mycket tilltalande kvarter och ett bra exempel på det Trappan tror starkt på med premiumlokaler i regionstäder. Den inbjudande miljön har gjort kvarteret till den naturliga mötesplatsen där samarbete och utbyte av idéer ständigt pågår på alla plan, säger Gustav Björkman, VD för Trappan.

OBOS har ett stort fokus på hållbart byggande. WTC har därför byggts för att motsvara certifieringsnivån Miljöbyggnad Silver 2.2. Certifieringen ställer krav på att bland annat ventilation, solskydd och ljudmiljön ska vara mycket bättre än de lagkrav som finns.

- Det här är en modern byggnad som verkligen har alla förutsättningar att fortsatt vara en attraktiv arbetsplats där många nya kontakter kan knytas, avslutar Malin Svensson.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.