Stort intresse för Campus Solna

26 mars 2019

45 000 kvm öppnar upp för nya verksamheter med koppling till medicin och hälsa.

Foto: Akademiska Hus

I Hagastaden blir Campus Solna en betydande del. Området ska binda ihop Stockholm och Solna kommer att utvecklas till en ny stadsdel med boende, handel, tunnelbana, kultur och parkområden.

I samband med att Karolinska Institutet flyttade delar av sin verksamhet, har en unik möjlighet uppstått för nya företag att etablera sig i området. I de vakanta lokalerna erbjuds bland annat kontor- och labbmiljöer. 

- Campus Solna befinner sig i en mycket spännande fas och som fastighetsägare märker vi en stark efterfrågan från företag som vill etablera sig på området. Det är uppenbart att vi är flera som tror på kreativa krockar och oväntade möten som drivkraft för utveckling och innovation, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande och fortsätter: 

- I campusnära miljöer ger vi det fysiska mötet en revansch, och får människor att växa och bli mer effektiva och inspirerade tillsammans.

Akademiska Hus har redan signerat avtal med flera företag som inom kort kommer att flytta sina verksamheter till Campus Solna. Ett av tillskotten är det globala life science-företaget Bayer som den 1 april 2019 tillträder sitt nya huvudkontor på campusområdet.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.