Storsatsning i Bromma Blocks

23 mars 2021

Startskottet för IKEAs storsatsning i Stockholm startar på Bromma Blocks och öppningen är planerad till sommaren.  Planeringsstudion, som kommer att bli 740 kvm, kommer att vara av ett mindre format och kommer att fokusera på inredningslösningar. Det blir första av sitt slag i Sverige.

– IKEAs nya planeringsstudio är ett spännande tillskott för Bromma Blocks och kommer att utöka ett redan starkt erbjudande av heminredningsbutiker. Att IKEA har valt Bromma Blocks är ett bevis på handelsplatsens framgång och kommer ge våra besökare en unik upplevelse som ännu inte finns i Sverige. Med den nya tvärbanan som öppnar snart ser vi fram emot våren och sommaren på Bromma Blocks, säger Logan Werry, chef för Asset Management på CBRE Global Investors Norden.

Avancerade heminredningslösningar

Planeringsstudion kommer att vara belägen på övre plan i gallerian och får sällskap av ett redan starkt etablerat kluster av heminredningsbutiker som idag omfattar Cervera, Hemtex och Newport.  I studion kommer kunder att få hjälp av IKEAs heminredningsexperter med att planera och beställa mer avancerade heminredningslösningar för bland annat kök, sovrum och förvaring.

Stor attraktionskraft

Att IKEAs nya studio etableras på Bromma Blocks återspeglar handelsplatsens starka position med åtta miljoner besökare årligen och en tre procent ökning under 2020. Att detta händer under den pågående pandemin visar på Bromma Blocks motståndskraft och popularitet i regionen. Under senare år har IKEA öppnat planeringsstudios av mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Näst på tur är Bromma Blocks.

IKEAs nya planeringsstudio är ett spännande tillskott för Bromma Blocks och kommer att utöka ett redan starkt erbjudande av heminredningsbutiker. 

– Bromma med omnejd har en stark befolkningstillväxt och här byggs många nya bostäder. Genom närvaron i Bromma Blocks ökar vi vår tillgänglighet och ser fram emot att få möta våra kunder på ett nytt sätt och på en ny plats, säger Cecilia Fritzson Gårdnäs, regionchef på IKEA Sverige, säger,

ICA Maxi har nyligen öppnat i området och därpå kommer öppningen av NCCs projekt, Hangar 5, med en mångsidig sammansättning av kontor, hotell, anläggningar för kommersiella servicetjänster, vilket erbjuder besökarna en fördelaktigare destination.  Inom en snar framtid får Bromma Blocks fördelar av den nya tvärbanestationen som kopplar samman centret med norra Ulsvunda, Bromma flygplats och Helenelund.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.