Storprojekt i Nyhamnen

20 april 2021

Castellum är en av aktörerna som storsatsar i Nyhamnen i Malmö. Just nu byggs både en ny byggnad för Domstolsverket och E.ONs nya nordiska huvudkontor. Domstolsbyggnaden blir en av norra Europas största arbetsplatser för jurister och är ett av Castellums största byggprojekt genom tiderna. Och här skapas även plats för fler företag.

Närheten till centrum och centralstationen gör att Nyhamnsområdet ibland kallas Södra Sveriges mest centrala plats. Malmö stad har stora ambitioner för området som ska bli en tät, grön och blandad stadsdel. Här skapas 6 000 nya bostäder och 13 000 nya arbetsplatser samt skolor, förskolor och parker. 

Här uppför Castellum ett nytt nordiskt huvudkontor för E.ON, anpassat för cirka 1 500 medarbetare. Byggnaden kommer bli ett nytt riktmärke i Malmö, och kontoret är utformat för att tillfredsställa en mängd olika krav och behov som finns på en stilbildande byggnad med hållbara arbetsplatser och tilltalande arkitektur.

Med sitt läge på Carlsgatan, och hörnet precis intill den kommande centrala och livligt trafikerade korsningen vid Tellusgatans nya sträckning, vänder sig E.ON:s nya huvudkontor mot staden åt två håll och blir på många sätt en sinnebild för hur det nya Malmö möter det gamla. Förutom ytorna för E.ON kommer det finnas plats för ett kontor, ett gym, en restaurang och två mindre butiker. 

Samtidigt bygger Castellum nya lokaler för Domstolsverket.  Även här kommer det finnas plats för fler företag. När bygganden är färdigställd kommer den att bestå av cirka 26 500 kvm moderna lokaler varav cirka 24 000 kvm kommer att hyras av Domstolsverket.

- Vi är stolta att få bygga denna fantastiska fastighet med statliga Domstolsverket som långsiktig hyresgäst. Det är extra roligt att vi samtidigt bygger E.ON:s huvudkontor mitt över gatan. Sammantaget är det investeringar på cirka 2,6 miljarder, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Domstolsbyggnaden här

Läs mer om E.ONs huvudkontor här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.