Stark hyresgäst flyttar in

23 oktober 2023

Idag flyttar Wolt in i nya lokaler på Solnavägen 3H i Stockholm. Det nya kontoret är avsevärt större än sin föregångare och är en viktig del i Wolts tillväxtresa där man sen årsskiftet tillsatt en rad nya tjänster. Kontoret ska också inhysa Wolts europeiska tech-hub som ska fokusera på bolagets globala produktutveckling.

wolt webb.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

Utvecklingen för Wolt i Sverige är stark. Nyligen kunde man redovisa en tillväxtökning på över 70 procent avseende antalet beställningar på plattformen under årets tredje kvartal, jämfört med samma period förra året.

Bolaget växer även till antalet anställda i Sverige. Sen årsskiftet har man tillsatt en rad nyckeltjänster, och det var därför ett viktigt beslut att flytta verksamheten till större lokaler på Solnavägen 3H i Stockholm, som är nästan fyra gånger större än föregående kontor på Hälsingegatan 47.


Johan Grönvall är VD för Wolt och säger:


- Det känns väldigt bra att vi hittat ett kontor som vi kan växa i under kommande år. Vi är i en expansiv fas där vi ska lansera vår tjänst i ännu fler svenska städer, men vi kommer också att växa till antalet anställda i Sverige. Vi bygger nu ett team av såväl svenska som internationella stjärnor som ska göra Wolt till Sveriges mest omtyckta digitala handelsplattform. Vi siktar på att bli som en galleria i mobilen, där man ska kunna handla i princip allt det man kan handla i en galleria, men få det levererat på en halvtimme.


Det nya kontoret är 2 400 kvm stort och ligger i Atrium Ljungbergs fastighet Life City på Solnavägen 3H. Den senaste gången Wolt flyttade till ett nytt kontor var i februari 2022, då man flyttade från Celsiusgatan till Hälsingegatan.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.