"Som en drivbänk för kreativa företag"

8 december 2017

Det är orden Johanna Gattberg, uthyrare på Fabege, använder för att beskriva Hammarby Sjöstad, en stadsdel under snabb utveckling. Den dynamiska miljön i kombination med innerstadskänslan gör stadsdelen attraktiv för både boende och företag. Fabege äger cirka 160 000 kvm kontorsyta och flera spännande projekt är på gång i området.

Trikåfabrikens_takterass.jpg
Visionsbild över Trikåfabrikens takterrass

Johanna Gattberg, Uthyrare på Fabege, talar varmt om Hammarby Sjöstad. Allt fler större företag har upptäckt attraktionskraften i Stockholms södra delar.

– Vi ser ett klart ökat intresse för den södra sidan vilket vi som stadsdelsutvecklare tycker är positivt då det skapar en bra balans. Vi ser också att våra kunder uppskattar områdets industrihistoria och den höga servicenivån som till stor del uppstår tack vare blandningen av bostäder och kontor i en tät stadsdel. Här finns en innerstadskänsla som gör området attraktivt.

Johanna Gattberg, Uthyrare, Fabege


Projekt på gång

Fabege har, med Pelaren vid Globen, elva fastigheter i Hammarby Sjöstad med en kontorsyta på cirka 160 000 kvm.
– Utöver det har vi tre byggrätter under utveckling och ett par spännande projekt på gång.
Projekten Johanna Gattberg syftar på är Hammarbyterassen i fastigheten Båtturen 2 samt Trikåfabriken 9.
– Hammarbyterrassen får drygt 5 200 kvm uthyrningsbar yta. Goodbye Kansas har valt att etablera sin verksamhet här och får ett eget hus. Det blir en fantastisk kontorsmiljö med terass på taket samt en unik filmstudio. Deras energi, tillväxt och kreativitet kommer att bidra ytterligare till stadsdelen som redan har ett stort antal tech- och mediebolag. 

I Trikåfabriken utvecklas ett modernt kontorshus med unik industrikänsla på drygt 16 000 kvm uthyrningsbar yta. Naturvårdsverket fastnade för stadsdelens miljöprofil, de goda kommunikationerna och flexibiliteten i lokalerna som passar bra för en övergång till deras nya arbetssätt.

Hyresledigt i sjöstan

– Fabege har ännu lediga lokaler i Hammarby Sjöstad. Samtliga är bra möjligheter för företag som vill sitta i ett bra kommunikationsläge, med servcice runt knuten och kreativa, spännande företag runt omkring. I projekt Trikåfabriken 9 har vi ca 7 500 kvm kvar att hyra ut. I fastigheten Luma som ligger trevligt vid vattnet, finns en vakans om 1 250 kvm av fasighetens totala 34 000 kvm. Vi har också en sista vakans om 1 130 kvm, av fastighetens totala yta om 20 000 kvm, i Pelaren.

Hammarby sjöstad om tio år

Johanna Gattberg tror att Hammarby Sjöstad om tio år kommer vara en naturlig del av innerstaden.

– De kommande åren fortsätter vi att utveckla stadsdelen. Planerna innefattar såväl exploatering av byggrätter som förädling av befintliga fastigheter, liksom anpassning av lokalerna i gatuplan till nya stadsgator som växer fram. Såväl bostäder som nya kontorsfastigheter utvecklas, vilket lockar kreativa företag att etablera sig. Utvecklingen är ett viktigt led i etableringen av Hammarby Sjöstad som Stockholms mest attraktiva stadsdel för idérika företag.  

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.