Snart fullt i Aqua

28 mars 2023

Skanska Fastigheter Malmö AB har tecknat ett hyresavtal om ca 733 kvm i Aqua med FCG, ett ledande företag inom governance, risk och compliance, som erbjuder expertis och techlösningar i framkant till företag på den europeiska marknaden. FCG har mer än 450 anställda i Bergen, Bryssel, Köpenhamn, Göteborg, Frankfurt, Helsingfors, Malmö, Oslo, Stockholm och Vilnius. Våren 2023 kommer FCG att flytta in i en lokal på plan 2 med egen terrass för bland annat utomhusarbete.

aqua webb.jpg
Bild: Skanska Fastigheter Malmö

Kontorshuset Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill kanalen och med Malmö C på bekvämt gångavstånd. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för att människor, företag och natur ska må bra. Aqua byggs enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt LEED, högsta nivån. I Aqua får varje kontor sin egen terrass anpassad för utomhusarbete. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum.

- Vi på Malmökontoret är riktigt glada att vi, som led i sammanslagningen av våra företag, FCG och Transcendent Group, snart ska flytta till vårt nya gemensamma kontor i Aqua och ser fram emot att fortsätta vår resa i fantastiskt fina lokaler, säger Andreas Liese, Branch Manager FCG Malmö.

Aquas gröna innergård bjuder på sköna sittplatser och i området byggs dessutom en kanalpromenad, utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet.

- Vi är mycket glada över att få välkomna FCG till Aqua och ser fram emot att få erbjuda dem hållbara och hälsosamma lokaler. FCG kommer att få en fantastiskt fin kontorslokal på andra våningen med tillgång till härlig terrass, säger Sandra Nilsson, uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Malmö.

Aqua är nu uthyrt till 94%.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.