Skräddarsytt längs med E20

12 februari 2019

I ett ypperligt skyltläge längs med E20, 1 mil från Alingsås, planerar bolaget Ingared Företagspark att bygga Företagspark E20 Väst. Alla handlingar ligger klara för en bygglovsansökan och bolag som signerar ett hyresavtal kan räkna med att flytta in redan efter 12 månader. Sammanlagt kan cirka 20 000 kvm tillskapas, fördelat på tre byggnader.

Männen bakom Ingareds Företagspark är ekonomen Roland Bengtsson och arkitekten Hans Knutsson. För exakt tio år sedan förvärvade de marken av NCC och efter en lång process är det nu skarpt läge för byggnation. Savills har fått uthyrningsuppdraget i en marknad som törstar efter ny mark. 

- Logistikmarknaden är generellt het i hela regionen, menar Rikard Lindkvist, senior industrial leasing manager på Savills. För några år sedan exploderade det på Hisingen och nu är i stort sett alla de ytorna uthyrda. Modern logistik är attraktivt och just nu är det ont om mark i hela Göteborg. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda nya, skräddarsydda ytor i det här väderstrecket. 

Bra läge

Läget, kloss an E20 med 35 km till Gbg och 11 km till Alingsås, borde locka många företag som redan är etablerade i regionen, menar Roland Bengtsson. 

- En av de målgrupper vi har identifierat är just lokala företag som vill profilera sig och som önskar en skräddarsydd lösning. Precis det kan vi erbjuda i Företagspark E20 Väst. 

Företagsparken får inte bara ett ypperligt skyltläge utan hamnar även i ett sammanhang.


Fördelar vi gärna vill trycka på är givetvis att det handlar om nyproduktion. Plus det fina skyltläget och den snabba accessen ut på E20.

 

- Vi har även styckat av för bostäder på den västra sidan av E20 där ett bostadsområde håller på att exploateras, berättar Hans Knutsson. Att tillföra bostäder på gångavstånd när nya arbetstillfällen nu skapas i samband med företagsparken tror vi är väldigt positivt. 

Dessutom får man som hyresgäst även tillgång till en fin utomhusmiljö. 

- Istället för att sitta och äta lunch på en lastkaj kan man ta en naturpromenad på lunchen eller kolla på fåren i hagen, konstaterar Hans Knutsson vidare. Den utomhusmiljön hittar man långt ifrån i alla företagsparker. 


Totalt 20 000 kvm

Sammanlagt kan Ingared Företagspark bygga cirka 20 000 kvm, fördelat på tre byggnader. Takhöjden blir upp till 10 meter under balk och uppställningsplatserna blir generösa. I byggnad ett tillskapas cirka 10 200 kvm lager plus 2 100 kvm i entresolplan. Byggnad två kommer att innehålla cirka 3 800 kvm lager och cirka 300 kvm i entresolplan. Den tredje, och minsta byggnaden, erbjuder 3 000 kvm lager plus cirka 600 kvm i entresolplan. 

- Den minsta byggnaden kommer vi att kunna dela upp för tre olika hyresgäster om det skulle behövas, konstaterar Roland Bengtsson. Och i den stora byggnaden finns det möjlighet att skapa fyra olika entréer. 

Flexibilitet

Så flexibiliteten finns redan på papperet.

- Vi erbjuder verkligen en skräddarsydd lösning här, konstaterar Hans Knutsson. Vi har även ritat in lite fler portar än vad som är brukligt och skulle man vilja ha ännu fler så löser vi det.

Avtal på 10 år kommer att bli det vanliga med om fastigheten skulle delas upp till flera hyresgäster kan det bli tal om kortare avtal. 

- Det skulle betyda mycket främst för aktörer inom e-handel, menar Rikard Lindkvist, som ofta inte vet hur deras framtid kommer att se ut så många år framöver. Men här kan det finnas möjlighet att växa och krympa, beroende på övriga hyresgästers behov. Det är ytterligare en fördel med att etablera sig i en företagspark.  

Snabb process

Projektet kommer att indelas i etapper och alla handlingar ligger redan klara.

- Men vi startar inte förrän vi har hyresgäster med oss och då vi nått en viss uthyrningsgrad, förklarar Roland Bengtsson. Men har ett bolag väl signat kommer de att kunna flytta in redan efter 12 månader.

En sådan snabb process innebär givetvis en stor fördel. 

- Andra fördelar vi gärna vill trycka på är givetvis att det handlar om nyproduktion. Plus det fina skyltläget och den snabba accessen ut på E20, beskriver Rikard Lindkvist avslutningsvis. 

Läs mer och anmäl ditt intresse här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.