Skojätte till Gränbystaden

19 april 2022

Skechers som är världens tredje största skomärke, öppnar i Gränbystaden galleria i slutet av maj. Det är den femte nyetableringen i Gränbystaden det senaste halvåret.

Gränbystaden galleria. Bild: Johanna Kassel
Gränbystaden galleria. Bild: Johanna Kassel

Amerikanska Skechers har gjort sig kända för att tillverka bekväma och snygga sneakers. Efter flera år av ökande försäljning och en ambition om ytterligare expansion i Sverige för att komma närmare konsumenterna, väljer de att satsa på en egen butik i Gränbystadens galleria.

– Uppsala är en spännande stad och vi lockas av Gränbystadens stora besöksflöde. Vi ser fram emot att presentera våra kollektioner inom skor, kläder, strumpor, väskor och skovårdsprodukter, säger Peter Jörgensen, vd för den nordiska distributören Sports Connection.

Gränbystaden fortsätter att utvecklas från köpcentrum till stad med en blandning av handel, kontor, bostäder, kultur och hälsa. Byggandet av bostadsrättshusen ut mot Gränbyparken är i full gång och ett detaljplanearbete för att kunna utveckla ett mobilitetshus med parkering, två kontorsbyggnader och ytterligare bostäder har inletts. Det senaste året har New Yorker, Pong, Jureskog och Saanso öppnat i Gränbystaden.

– Jättekul med butiker som är unika i Uppsala. Skechers etablering i Gränbystaden är ytterligare ett tecken på den framtidstro som finns här, säger Thomas Levander, Fastighetschef på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Skechers är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.