Skellefteåföretag samarbetar

21 september 2021

För att skapa välmående och attraktiva arbetsplatser i de expansiva regionerna runt Skellefteå och Luleå startar nu Gibon, Skråmträskmodellen och Älvsbacka Inrederi tillsammans upp det nya konceptet AGATAR (Agil Attraktiv Arbetsplats). Tanken är att erbjuda en helhetslösning som tar företagen till det nya, smarta kontoret som är anpassat för framtiden.

Förhållningssättet till våra arbetsplatser började för några år sedan att förändras och Corona-pandemin satte extra fart på processen. För att möta de nya behoven och attrahera framtidens anställda behöver man göra en omställning för att inte halka efter sina konkurrenter.

När det gäller det nya normala efter pandemin så kommer kontoret att bli mer av en mötesplats där man utvecklar och befäster sin kultur, sitt varumärke och sin samverkan. Därför behöver man anpassa och utveckla den fysiska arbetsplatsen till en bättre mötesplats, man behöver utveckla hemmakontoret till en mer ergonomisk och hälsofrämjande arbetsplats och man behöver utveckla den digitala arbetsplatsen och arbetssättet ytterligare. Man behöver fortsätta att utveckla sin kultur och sitt ledarskap till framför allt distansledarskap, självledarskap och tillit.

Utvecklingsresa mot det moderna arbetslivet

Konceptet AGATAR leder processen mot det nya kontoret med de kompetenser som behövs för att nå slutmålet med minimal störning av verksamhetens produktivitet. Ledning och anställda tas med på en utvecklingsresa som gör företaget redo för det moderna arbetslivet.

- Det känns väldigt bra att kunna erbjuda vårt koncept till företagen här i norr. Vi måste alla hjälpas åt att skapa attraktiva arbetsplatser. Vi har aldrig haft ett bättre tillfälle och det har aldrig varit mer brådskande än nu att utforma, uppdatera och utveckla arbetsplatsstrategin, säger Linda Marklund, Älvsbacka Inrederi.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.