Skaraborg förlänger avtal med Lokalguiden

21 maj 2021

Skaraborgsregionen har under flera år varit kunder till Lokalguiden och nyligen förlängde de sitt avtal, ett beslut som togs av flera anledningar.

Alexandra Norlander Tornberg på Business Region Skaraborg. Bild: Business Region Skaraborg
Alexandra Norlander Tornberg på Business Region Skaraborg. Bild: Business Region Skaraborg

– Främsta anledningen är att vi ser ett mervärde av att samla de etableringsmöjligheter som finns kring verksamhetslokaler och industrimark i Skaraborgs femton kommuner under ett och samma visningsverktyg. Sen har vi även varit nöjda med det resultat det genererat med att marknadsföra Skaraborgs lokaler och mark genom Lokalguiden. Flera aktörer har hittat till oss den vägen vilket har lett till flertal intressanta förfrågningar och resultat i form av etableringar, säger Alexandra Norlander Tornberg på Business Region Skaraborg

Det händer mycket i regionen, bland annat bygger Semper ett nytt centrallager, Dafgårds satsar på utvecklingen av en veganfabrik, fordonsindustrin går igenom en omställning och man ser även ett stort intresse för den logistiska knutpunkten Skaraborg Logistic Center som utvecklas för fullt. 

Vi får ofta beröm för vår snabba respons i kontakten med kunder och där är Lokalguiden självklart en viktig del, där vi lätt kan samla och hämta information för att kunna vara snabba i de ofta skyndsamma processerna.

Alexandra Norlander Tornberg menar att det finns flera fördelar med samarbetet, bland annat att kunna marknadsföra alla kommuner genom en och samma aktör. 

Vi ser det som en styrka, både i det interna och externa arbetet. Vi ser även positivt på de olika marknadsföringsmöjligheter det ger oss för Skaraborg som delregion. I Skaraborg är vår nära samverkan en av våra styrkor, därför känns det självklart att vi även samverkar i vårt samarbete med Lokalguiden.

 


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.