Skapar ett levande kontorshus

1 juni 2023

Skandia Fastigheter och Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna. Konceptet kommer att erbjuda flexibilitet för både större och mindre hyresgäster med kontor och coworking för 1 till 50 personer. Dessutom kommer Helio att driva restaurang, lounger, mötesrum och eventytor. Alla delar öppnar under hösten 2023.

helio.jpg
Foto: Andy Liffner

- Vi är fantastisk glada att äntligen hitta ett samarbete med Skandia Fastigheter. Vi ser en tydlig trend att kontoret måste innehålla något alldeles extra för att fortsätta vara relevant och attraktivt. Här har vårt team av arkitekter och konceptutvecklare fått möjligheten att skapa en mötesplats i ett av Stockholms mest centrala lägen, i en fantastisk fastighet på 17 000 kvadratmeter. Den stora ljusgården blir ett nav i huset med olika lounger för både fokuserat och socialt arbete, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Vi vill erbjuda mer än klassiska kontor och i den ambitionen passar samarbetet med Helio som handen i handsken.

Helios koncept kommer att välkomna såväl nya som befintliga hyresgäster på Sveavägen 20, där de senare inkluderar namnkunniga företag som Eversheds Sutherland, Knowit, JP Morgan, H & H Group och SATS.

– Vi vill erbjuda mer än klassiska kontor och i den ambitionen passar samarbetet med Helio som handen i handsken. På Sveavägen 20 kommer kunder och besökare att mötas av service, hälsa, lärande och matupplevelser redan i entrén. Huset kommer även att ha stora mötesrum, lounger och coworkingytor för att ge hyresgästerna flexibilitet, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor på Skandia Fastigheter.

Etableringen blir den elfte i ordningen för Helio, som under de kommande åren har fokus på att hitta fler attraktiva platser för konceptet och precis som Skandia Fastigheter ser en fortsatt hög efterfrågan på flexibla kontor.

– Många pratar om svårigheten att locka sina anställda till kontoret, men vår syn är att det beror på om kontoret är tillräckligt mycket bättre än hemmakontoret. Med Helio skapar vi attraktiva huskoncept som fungerar som en schweizisk armékniv, med flera olika funktioner över dagen. Oavsett om du behöver träna, äta, lära dig något nytt, mötas eller bara känna dig hemma, så är det tanken med Helio i huset, säger Patrik Åström.

Om Helio

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns etableringar och kommande etableringar på elva platser i Stockholm och Malmö och koncernen har 65 anställda. Helio grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.