Skapa flexibla kontor

4 mars 2021

Att kunna skapa flexibla kontor har under åren blivit allt viktigare och i pandemins kölvatten är det kanske viktigare än någonsin. Morgana är en av aktörerna på marknaden som erbjuder en rad olika rumsskapande element i form av glaspartier, dörrar och väggar.

ALUFRAME

Genom att kombinera det ljuddämpande glassystemet med en fristående dörrkarm i aluminium, blir intrycket av att dörren svävar fritt i miljön ännu starkare. Monteringen av glasskivorna sker med diskreta aluminiumlister upptill och nertill vilket ger en mycket stabil lösning. Dörren monteras i en karm av aluminium, med ett glasat, delvis glasat alternativt tätt dörrblad som tillverkas i önskat träslag eller målas i valfri NCS-kulör.


FRAMELESS

Frameless optimerar glasets egenskaper som rumsavskiljare; systemet gör det möjligt att skapa till synes obrutna glasytor. Frameless har inga träramar eller stag som stör intrycket utan består i sin helhet av sammanfogade, ljuddämpande glasskivor. Monteringen sker med diskreta aluminiumlister upptill och nertill vilket ger en mycket stabil lösning samtidigt som glaset ger intryck av att sväva fritt. Dörren har en slät front utan karmar och insprång, med ett tätt alternativt glasat dörrblad.


LOFT

Loft är Morganas tolkning av världsmetropolernas industriella arkitektur. Ett funktionellt glasväggsystem som ger stor frihet i rumsplaneringen och kombinerar det rustika uttrycket med modern elegans. Profilernas väldesignade detaljer ger en fin balans mellan glas och metall och bidrar till känslan av lätthet.


WOODFRAME

Woodframe är väggpartier som kombinerar trä och glas med bibehållenkänsla av ljus och öppenhet. Ramar och spröjs i träfaner förstärker rumsligheten och bidrar till styrningen av rummets riktning och funktioner. Woodframe kan kompletteras med flera olika dörralternativ, slag- eller skjutdörr med tätt eller glasat dörrblad.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.