Skanska bygger i Barkarby

9 augusti 2019

De tre kvarteren omfattar totalt 63 000 kvm ljus BTA och ligger i ett centralt och lättillgängligt läge intill den nya kollektivtrafiknoden i Barkarby.

Barkarby Skanska.jpg
Visionsbild: Sandellsandberg arkitekter

Järfälla kommun och Skanska Sverige har tecknat ett köpe- och exploateringsavtal i Barkarby. Avtalet inkluderar bostäder, kontorslokaler, kommersiella ytor, hotell, vårdboende och parkeringshus. Byggtiden för respektive kvarter beräknas till 2-3 år och byggstart planeras ske under 2020 och 2021. 

- Det är mycket glädjande att Skanska Sverige väljer att investera i tre kvarter och utvecklar och bygger både bostäder, kontor och hotell i det framväxande Barkarby. Den här platsen kommer inom några år att vara en av de mest attraktiva och mest lättillgängliga i nordvästra Stockholm tack vare närheten till den nya kollektivtrafiknod som växer fram här tillsammans med Förbifart Stockholm, E18 och närheten till Arlanda och Bromma, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Även två parkeringshus kommer att byggas i området. De kommer att fungera som fundament för Veddestabron som just nu byggs genom och området och ska binda samman Barkarby på båda sidor av E18. 

– Det är jätteroligt att vi nu tar nästa steg i det samarbete som vi påbörjade 2016 och att vi nu kan vara med och utveckla en ny del av Barkarby. Här får vi möjligheten att utveckla integrerad stadsutveckling tillsammans med infrastruktur, säger Alexandra Lauren, vice vd, Skanska Sverige AB.Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.