Självklar satsning för Platzer

14 mars 2022

Med kontorshusen Gårda Vesta och Merkurhuset färdigställda, Kineum på väg upp och stora planer för områden som Gamlestadens fabriker och Almedals fabriker, är Platzer en tongivande spelare i omvandlingen och förvandlingen av Göteborg. Och hela tiden skruvas det på erbjudandet till hyresgästerna. Det senaste är konceptet Självklart som just nu testas i kontorshuset Gamlestads Torg.

Platzer fokuserar på att utveckla områden i lägen där staden växer. Ofta i kollektivtrafiknav. 

– Vår strategi är att driva områdesutveckling, berättar Mikael Dotevall, affärsområdeschef på Platzer. Vi vill äga mycket i flera områden och för oss blir det då extra viktigt att vi kan erbjuda lokaler i flera olika storlekar. Företag ska kunna flytta inom området om behov finns. Vårt nya koncept Självklart är en förlängning av det här tänket. 

Flexibilitet på riktigt

Konceptet innebär att företag kan hyra en färdiginredd kontorslokal där precis allt ingår, exempelvis möbler, IT-utrustning och olika typer av kontorstjänster. Platzer tillhandahåller allt det praktiska och hyresgästen betalar endast en fast månadskostnad. 

Tas det här konceptet väl emot kommer vi med all säkerhet etablera det på fler ställen.

– Vi pratar ju hela tiden om flexibilitet och ska vi vara flexibla på riktigt måste vi kunna erbjuda den här typen av koncept, menar Mikael Dotevall. En lokal där precis allt ingår och som man ska kunna flytta in i imorgon. Med endast en månads uppsägningstid bestämmer hyresgästen hur länge lokalen ska vara deras. Det här konceptet är perfekt för dem med specifika behov en kortare tid. Kanske kan det bli en tillfällig lokal, en lokal för ett start up-företag eller så hyrs den ut som ett projektkontor. 


Genomtänkt och medvetet

Platzers första lokal inredd enligt det nya konceptet finns i det 16 våningar höga kontorshuset Gamlestads Torg, sex minuter från Centralen. Lokalen, som är på 245 kvm och anpassad för cirka 20 medarbetare, erbjuder öppna kontors-ytor med 14 arbetsplatser och ytterligare två arbetsplatser i mindre, enskilda rum. Här finns också en öppen lunchyta med ett modernt kök, som också kan användas för större möten, en konferensdel, en lounge och en social yta med både pingisbord och biljardbord. Inredningen är väl genomtänkt och med hållbarhet i fokus har Platzer använt sig av ett medvetet återbruk vad gäller både möbler och inredningsdetaljer. 

– Färgskalan här är ganska neutral men tanken med det är att hyresgästen ska kunna sätta sin egen prägel på lokalen.

På samma våning återfinns även husets konferensplan som får nyttjas av alla hyresgäster i huset och som kostnadsfritt ingår i konceptet Självklart.

– Dessutom finns det en takterrass med milsvid utsikt som är öppen för alla. Två elsparkcyklar ingår också i lokalen och även ett erbjudande om två månaders gymkort på SATS i huset. 

På fler ställen?

Med den här första Självklart-lokalen vill Platzer nu ta reda på vad kunderna tycker om konceptet.

–  Vi märker att det finns en större förändringsvilja hos hyresgästerna efter pandemin, att de är villiga att testa och prova sig fram för att på så sätt hitta rätt kontorserbjudande och arbetssätt. Dialogen med våra hyresgäster har blivit ännu mer viktig och vi lär verkligen av varandra. Tas det här konceptet väl emot kommer vi med all säkerhet etablera det på fler ställen, konstaterar Mikael Dotevall avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.