Siktet inställt på topp tre

25 april 2018

Reflex Arkitekter stärker sitt inredningserbjudande genom att förvärva PS Arkitektur. Tillsammans bildar de en ny inrednings- och designstudio som kompletterar Reflex Arkitekters erbjudande inom arkitektur. Målet är att etablera sig som topp tre bland arkitekter för kontor och kommersiella fastigheter

Peter Sahlin, VD för PS Arkitektur, och Marco Testa, VD för Reflex Arkitekter. Bild: 1001bild.se

PS grundades av arkitekten Peter Sahlin 1996 och är känt för innovativa kontor för starka varumärken. Inom företaget finns stark kompetens i att förstå ett företags behov, identitet och kreativt omsätta det i fysiskt uttryck i form av verksamhetsanpassade kontor. Bland kunderna märks Microsoft, RedBull, TUI, HSB, Chimney och Skype.

Reflex som bildades 1999 är främst verksamma inom områdena kontor, hotell, bostäder och inredning och ofta då i stora och komplexa uppdrag. Kontoret har konstant växt sedan starten och nu med förvärvet av PS kommer Reflex att bli ännu mer tongivande inom kontors- och inredningsuppdrag.

Hela PS Arkitektur förvärvas av Reflex Arkitekter där Peter Sahlin blir delägare och de 10 medarbetarna blir en del av en ny design- och inredningsstudio som bolagen etablerar tillsammans. Efter förvärvet kommer Reflex att ha ca 65 medarbetare.

– Vi har jobbat med Reflex i flera projekt och vi kompletterar varandra mycket bra. I mitt tycke är de bäst i Sverige på kontor och kommersiella fastigheter och där kan vi komplettera med kompetens kring framtidens arbetsmiljöer. Jag ser fram emot att bli en del av Reflex tillsammans med mina medarbetare, säger Peter Sahlin.

Ny design- och inredningsstudio bildas

– För att uppfylla kundernas framtida behov är det ett naturligt steg att erbjuda helhetslösningar för kreativa arbetsmiljöer och därför startar vi en ny design- och inredningsstudio med fokus på att skapa de bästa framtida kontorsmiljöerna,säger Marco Testa, vd för Reflex Arkitekter.

Reflex har idag ca 10 medarbetare som jobbar med inredningsdesign för kunder som H&M, Coca-Cola och Svenska Kraftnät. Förvärvet dubblar Reflex inredningsdel och portfolio.

– Genom att fusionera våra två starka varumärken skapar vi ny energi och kan ta ett nytt bredare grepp om uppdragen. Målet är att etablera oss som topp tre bland arkitekter för kontor och kommersiella fastigheter, säger Marco Testa, vd för Reflex Arkitekter.

Samgåendet genomförs formellt efter sommaren, men redan nu inleds arbetet med att skapa varumärket för den gemensamma design- och inredningsstudion.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.