Satsar på flytande kontor

7 juni 2023

Om något år kommer Dockepiren på Eriksberg att se lite annorlunda ut. Längst in mot land kommer nämligen en flytbrygga med ett kontorshus att ligga. Det är SF Marina som kommer att hyra dockplats från Älvstranden Utveckling AB och byggandet startar upp innan årsslutet.

flytande webb.jpg
Bild: NK Arkitekter

SF Marina är ett bolag som tillverkar flytande bryggor och vågbrytare som man hittar runt om i världen. Det kan vara allt från stora industriella kajer och färjelägen till mindre privatbryggor. Bland annat har de även byggt plattformarna till de flytande hotellen Salt och Boende på Klädesholmen och Slottsholmen on Water i Västervik. Och nu vill man bygga en brygga till sitt eget flytande kontor.

Drömmen har varit ett eget flytande kontor för att visa möjligheterna som finns med att bygga på vatten.

— Vi var en av de första hyresgästerna på Eriksberg och vill gärna stanna kvar där. Drömmen har varit ett eget flytande kontor för att visa möjligheterna som finns med att bygga på vatten, säger Lina Odhe, design manager och projektledare för att sjösätta det nya huvudkontoret på SF Marina.

Just nu sker projektering av bygget och planen är att börja bygga innan årets slut. Både bryggan och själva fastigheten kommer att byggas på annan plats och sedan transporteras till Dockepiren så det kommer inte att bli en byggarbetsplats vid piren. Kontoret kommer att bli 550 kvadratmeter stort på två plan plus en takvåning och innehålla både kontor och showroom. Det kommer även finnas möjlighet att lägga till med båt vid det.

— Vi får många besökare från hela världen och vill då visa upp miljön på Eriksberg och den anrika historian med varvet. Att kulturhamnen ligger precis bredvid ger ännu en dimension med den marina anknytningen, säger Lina.

Vi på Älvstranden Utveckling AB ser fram emot det annalkande bygget och välkomnar ett nytt tillskott vid piren.

— Det är alltid spännande med nya inslag i våra områden och detta är även väldigt speciellt då det ska ligga på vattnet. Vi ser fram emot tills det står klart om några år, säger Camilla Andersson, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling AB.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.