Så kan du inreda kontoret

11 mars 2021

Kontraktet är påskrivet, gamla avtalet är uppsagt och snart flyttar du och dina kollegor in i ett nytt kontor. Eller har ni valt att stanna kvar i samma lokaler – men tröttnat lite på arbetsmiljön? Här ger 7A i Stockholm fem tips på hur ni kan skapa ett helt nytt kontor med hjälp några enkla, välbeprövade inredningsknep.

Sätt färg på väggarna

Lite färg på väggarna skapar snabbt intrycket av en trevlig arbetsmiljö och går lätt att anpassa efter företagets profil eller personliga önskemål. Det råder ofta en vanlig missuppfattning att kontorshotell inte tillåter dig som hyresgäst att måla om på kontoret du hyr. Men i våra kontor bestämmer ni helt själva hur ni vill att rummet ska se ut – bara ändringarna återställs vid utflyttning. Har ni tur kanske nästkommande hyresgäst har samma goda smak som er?

Inred med växter

Visste du att växter för med sig många positiva hälsofördelar? Enligt studier (och våra egna erfarenheter) ökar gröna växter trivseln på kontoret, samt förbättrar luftkvalitén och verkar avstressande. Ett extra plus är att de utgör en viktig del av inredningen som man blir glad av att kolla på! Inte sant? 

Gör plats för möten

Detta är givetvis en fråga om yta. Men finns det plats för möblering utöver skrivbord, skapar fåtöljer eller ett mötesbord en härlig dynamik i rummet – som även är praktiskt vid spontana möten. Att bara byta sittplats, även om det är i samma rum, kan ge bränsle åt nya idéer och samtalsämnen. Saknar ni utrymme på kontoret, kan ni alltid slå er ner i loungen när ni behöver en miljöomväxling!

Motivation på väggarna

Pryd de nymålade väggarna med inspiration och motiverande budskap. Utöver posters eller tavlor, kan ni använda väggytan till att visualisera mål och resultat som ni uppnår tillsammans i teamet! Har ni vunnit pris för bästa byrå eller kämpar ni mot gemsansamma säljmål? Upp med det på väggen!

Skaffa rätt möbler

Våra kontor hyrs alltid ut fullt möblerade, så att ni snabbt kan komma på plats och börja jobba. Ni behöver alltså varken hyra skrivbord, stolar eller förvaringshurtsar – om ni inte vill ta med egna möbler som ni föredrar. Tänk på att arbetsmöbler först och främst ska vara ergonomiska och kunna anpassas vid behov. Men det behöver inte betyda att ni måste tumma på designen. Vi hjälper gärna till att skapa en arbetsmiljö som är både funktionell och personlig!

Läs mer om 7A här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.