Säg hej till BOB!

9 november 2018

Thomas Bernstrand och Stefan Borselius har designat BOB Job för Blå Station. Ett soffsystem som kan anpassa sig till vilket rum på kontoret som helst och samtidigt ge det karaktär.

BOB.jpg
Bild: Blå Station

Vem behöver egentligen skrivbord, konferensrum och alla de här strikt inrutade sedan länge överspelade kontorslösningarna? BOB Job är svaret på det avslappnade, hyperkreativa aktivitetsbaserade kontoret och passar förstås lika bra i alla typer av offentliga miljöer, oavsett om det är flygplatser, väntrum, bibliotek eller hotell-lounger.

BOB är soffsystemet som kan anpassa sig till vilket rum som helst och samtidigt ge det karaktär. Välj bland bord och hyllsystem i ek, ask samt betsade varianter och så förstås sex olika höjder och bredder på avskärmningar i samma utbud av färger och texturer som BOB. Addera bordsytor, hyllor och varför inte också växter och blommor för extra trivsel. Och så förstås akustiskt avpassade avskärmningar för att få sitta i fred eller för privata möten.Arkitekternas egna ord om BOB Job: 

- Vi jobbar snabbare tillsammans, vi byter roller och växlar mellan detaljering och helhetstänk under processens gång. Vi trixade fram en frigolitvolym i Stefans ateljé tills djup och höjd satt helt rätt, säger Thomas Bernstrand, sedan vände vi och vred tills alla elementen platsade in helt perfekt på en SJ-pall. Resultatet är en kompakt transportvolym där varje del är enkel att hantera både på fabriken och när man inreder. 

- Sitt på ryggdelen eller djupt ner i BOB, sittkomforten finns överallt, betonar Stefan Borselius.

Lär mer härPernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.