Restaurang klar för Citygate

13 november 2019

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Citygate om ett restaurang-, café- och servicekoncept på 1 510 kvm.

Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service. På Citygates entréplan kommer både restaurang och café fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av frontdesk med ett fullservicekoncept anpassat för Citygates hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022.

Vi fortsätter att arbeta på Citygates servicekoncept för att göra det möjligt att skapa den mötesplats och destination vi eftersträvar.

– Det här är ett jättespännande projekt, i vilket vi jobbar tätt ihop med Skanska för att skapa ett koncept kring mat och dryck som skall höja helhetskänslan för alla hyresgäster i Citygate. Vi fokuserar tydligt på hållbarhet och miljö i hela vår leverans, säger Henrik Strinning, vd, Compass Group Sverige.


Citygate kommer att WELL-certifieras. WELL är baserat på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår från hur den byggda miljön påverkar oss människor. Dessutom kommer byggnaden att miljöcertifieras enligt LEED.

– Vi är mycket glada över att i detta tidiga skede av projektet kunna utveckla ett restaurang- och servicekoncept tillsammans med Compass Group, vilket skapar bra förutsättningar för vårt fortsatta uthyrningsarbete. Vi fortsätter att arbeta på Citygates servicekoncept för att göra det möjligt att skapa den mötesplats och destination vi eftersträvar, säger Camilla Skogsberg, uthyrningsansvarig, Skanska Fastigheter Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.