Rekordaffär i Rosersberg

14 januari 2020

En kvarts miljard kronor. Det blev priset på område mark som Sigtuna kommun säljer till fastighetskoncernen Kilenkrysset.

Sigtuna - puff.jpg
Foto: Sigtuna kommun och Kilenkrysset

Sigtuna kommun har genomfört sin största markförsäljning någonsin. 250 miljoner kronor betalar köparen Kilenkrysset som kommer att fortsätta expandera i logistikområdet i Rosersberg. Marken ligger väster om, och i direkt anslutning, det redan befintliga logistikområdet. 

- Kilenkrysset ges möjlighet att vidareutveckla sin verksamhet och skapa nya jobb för regionen. Samtidigt är affären en stor och viktig pusselbit i vårt arbete med att stabilisera kommunens ekonomi. En kvarts miljard kronor är väldigt mycket pengar och en mycket viktig intäkt för att mäkta med de nödvändiga investeringarna som kommer krävas för utbyggnad av våra skolor, förskolor, äldreboenden och annan kommunal kärnverksamhet, säger Olov Holst (M), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande. 

Jan Persson, VD och styrelseordförande Kilenkrysset, berättar om planen för området. 

- Detta förvärv ger Kilenkrysset möjlighet att fortsätta utveckla ett av Sveriges mest strategiska och viktiga logistikområden. Rosersbergs expansion är central ur både ett regionalt och nationellt perspektiv. Vi känner oss privilegierade att ha kommunens fortsatta förtroende att vidareutveckla vår främsta exploateringssatsning någonsin, säger han.


Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.