REDO för Göteborg

26 november 2019

Hufvudstaden öppnade i höst sitt femte nyckelfärdiga kontor i Stockholm. Nu vill fastighetsbolaget även rulla ut konceptet REDO i Göteborg. "Vi ser att efterfrågan på flexibilitet har ökat, säger Anne-Li Åldstedt, uthyrningschef på Hufvudstaden. Det första REDO-kontoret i Göteborg kommer att stå klart under nästa år.

Flera fastighetsbolag har på senare tid valt att satsa på nyckelfärdiga kontor.  För tre år sedan lanserade Hufvudstaden sitt första sådana under parollen REDO. 

– Vi ville testa något nytt och lanserade REDO lite försiktigt för tre år sedan i Stockholm. Vi har haft väldigt låga vakanser och därför har det varit svårt att öppna flera nyckelfärdiga kontor. Så är det fortfarande i dag men nu känns det som att vi har etablerat konceptet på riktigt, säger Anne-Li Åldstedt. 

Det går så himla snabbt för både små och stora bolag och därför vill de inte teckna avtal längre än tre år.

FRAMTIDENS MELODI ÄVEN I GÖTEBORG

Och nu vill man satsa även i Göteborg. Anne-Li Åldstedt berättar att det första REDO-kontoret kommer att stå klart under nästa år. Bolaget projekterar just nu Tullverkets lokaler i Nordstan som snart blir vakanta och där öppnas många nya möjligheter upp när myndigheten flyttar ut.

– Det är ett jätteprojekt på 8 000 kvm, varav ett plan är på hela 5 800 kvm. Det blir en totalrenovering från topp till tå. 

Anne-Li Åldstedt tror absolut att den här typen av kontorskoncept är här för att stanna.

– Företagen i dag är väldigt föränderliga. Det går så himla snabbt för både små och stora bolag och därför vill de inte teckna avtal längre än tre år. Så jag tror absolut att konceptet är här för att stanna och växa ännu mer. Jag tror att det här är ett uppskattat koncept vilket framgår i den feedbacken från kunderna. De är glada och stolta för att de har hittat till oss.

flexibiliteten allt viktigare

I Hufvudstadens REDO ingår bland annat möbler, köksmaskiner, wifi, lås och larm. I några av fastigheterna finns cykelparkering och omklädningsrum. Alla kontor är mellan 130-200 kvm och har plats för 10-16 personer. 


– Vi såg under en lång tid att flexibiliteten med hyresavtalen blev allt viktigare för företag. Man vet inte hur stora utrymmen man behöver. Man önskar en skalbarhet, både uppåt och nedåt. Dessutom tycker de att det är skönt att slippa investera i möbler och annan inredning. Med konceptet REDO slipper man allt det. Vi förkortar processen och erbjuder nyckelfärdiga kontor, säger Anne-Li Åldstedt.

Några av de befintliga hyresgästerna har tidigare suttit i coworkingytor. Enligt Anne-Li Åldstedt vill dessa företag skapa sin egen kultur men samtidigt inte låsa fast sig i långa avtal. Hufvudstadens hyresavtal för de nyckelfärdiga kontoren börjar från sex månader och tillsvidare med tre månaders uppsägning.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.