Profi utvecklar Spånga Center

10 april 2018

I mitten av 2013 köpte Profi fastigheter Spånga Center av IF Metall. Sedan dess har profi utvecklat och moderniserat fastigheten som idag håller en hög standard såväl interiört som exteriört. – Vi har t ex lyft den stora ljusgården i entrén som nu känns anno 2018 istället för 90-tal, säger Erik Löfberg, förvaltningschef, Profi Fastigheter.

Spånga Center, byggdes 1989 och består av sex sammanhänhar ettt ygande huskroppar i fyra plan om ca 13 200 kvm.

 – Profi Fastigheter förvärvarde den till stor del för att den har ett ypperligt äge i Spånga, nära allmänna kommunikationer. Härifrån har man bara fem minuter till pendeln och det tar 20 minuter till Stockholms central. Det går också flera bussar till och från Spånga, säger Erik Löfgren, förvaltningschef, Profi Fastigheter.

Vid förvärvet behöll Profi de hyresgäster som då var befintliga. Idag har fastigheten ett 30-tal hyresgäster där Linas Matkasse är den största. Bland övriga hyresgäster finns Helly Hansen, arbetsförmedlingen, Member 24, Itrim m fl.


Erik Löfberg, Förvaltningschef, Profi Fastigheter.

Interiören moderniserad

Erik Löfberg berättar att fastigheten exteriört har marknadsfört sig sedan länge. Dock inte interiört.

– Mycket har hänt med interiören. Vi arbetar med aktiv förvaltning och vill att fastigheten tar för sig och är fylld med innehåll som gör att befintlig och nya hyresgäster får en positiv känsla då de kommer in i huset. 

I entrén finns en stor ljusgård som i och för sig varit ljus och härlig, berättar Erik Löfberg.

– Men den har andats 90-tal. Nu har vi fräschat upp den, lyft den, så att den känns anno 2018. När man kommer in i fastigheten möts man av ett fantastiskt ljus ifrån ljusgården, en trevlig reception samt en restaruang. Aktiv förvaltning innebär att vi tittar på de gemensamma ytorna likväl som de enskilda kontorsytorna. Helheten ska kännas bra.

Profi har ett koncept, Care-Off, vilket är en kontorsgemenskap med reception, mötesrum etc. Konceptet har man i sina fastigheter i Spånga, Jakobsberg och Bredden.

– Det är ett väldigt populärt koncept och innebär att du kan hyra mellan 12 och 200 kvm.

2 000 kvm vakans

I Spånga Center finns idag en vakans på ca 2 000 kvm. En yta för en hyresgäst, eller för flera mindre.

– Fastigheten är bra på så sätt att den innehåller många trapphus vilket gör att det är relativt lätt att dela av och anpassa till flera hyresgäster. I dagsläget skissar vi på att anpassa ytan till flera hyresgäster. 

För Profi känns det viktigt att få in "rätt" hyresgäst, berättar Erik Löfberg.

– Med "rätt" menar vi att vi vill hitta en hyresgäst där just vår lokal passar just deras verksamhet. Att hyresgästen känner att vår lokal signalerar deras varumärke. Lokalen passar t ex inte till en lagerverksamhet. 

Etablering i spånga center

Det finns många fördelar med att etablera sig i Spånga Center, menar Erik Löfgren.

– Om du är ett företag som letar lokal i västra Stockholm, men ändå vill ha närheten till Stockholm city är Spånga Center det optimala läget. Vi erbjuder effektiva lokaler med effektiva hyresnivår anpassade efter dina specifika önskemål. Likaså är en etablering i Spånga Center att rekommendera om det är viktigt för dig att erbjuda dina anställda goda allmänna kommunikationer, parkeringsgarage, restaurang, gym och inte minst goda grannar.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.