"Prisma ska bli ett tech-hus”

18 juni 2019

Prisma i Oceanhamnen i Helsingborg fylls på med techbolaget HETCH som flyttar in på 1 900 kvm.

Wihlborgs prisma - webb.jpg
Foto: Wihlborgs

I dagarna blev det klart att HETCH har tecknat under ett hyresavtal i Wihlborgs kontorsfastighet Prisma i Helsingborg. I Hetch ska startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag blandas och kunna bedriva forskning och utveckling inom techområdet.

- Hetch är en riktigt bra plattform där techföretag kan mötas och bedriva utveckling. Helsingborg har länge haft fokus på digitalisering och Hetch bidrar till att stärka detta fokus ytterligare. Att samla bolag inom samma teknikområden ger stimulans, inspiration och kraft som kan bidra till ytterligare utveckling av företagen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i ett pressmeddelande. 

Hetch startar i augusti och hyr 500 kvm i Wihlborgs fastighet på Järnvägsgatan 7 och när Prisma står klart i slutet av 2020 flyttar man in på 1 900 kvm med option på att hyra ytterligare 1 800 kvm. 

- Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras, säger Ulrika Hallengren.

Läs mer:

3 frågor om Prisma

Första spadtaget för PrismaYousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.