Plats kvar i nytt kontorshus

24 augusti 2018

Just nu uppförs ett nytt kontorshus på Medicon Village Science Park i Lund. En multibyggnad som kommer att spela många roller på en framtida scen för människors hälsa och bättre liv. Huset står klart nästa sommar och det finns plats för fler hyresgäster.

Medicon.jpg
Bild: Medicon Village

Sedan 2012 har Medicon Village Science Park i Lund vuxit från 0 till 120 företag och organisationer, med 1 600 experter inom life science. För att ge plats åt fler givande samarbeten och fler smarta lösningar utvecklas just nu området. Först ut är en ny huvudbyggnad, färdig för inflyttning i juli 2019. Huset kommer att ge plats för cirka 600 experter inom life science. Allt från egenföretagaren och mindre företag med några få medarbetare till större företag som kan hyra delade eller hela våningsplan.

Våningsplanen en bit upp i huset är planerade för de något större företagen (cirka 10 till 100 personer). Här styr hyresgästen själv hur kontoret planeras. Både när det gäller delade våningsplan eller det helt egna. På de delade våningsplanen kommer det också att finnas enklare labb att hyra. Ett helt plan är på 2 200 kvm.


Nyligen välkomnade Medicon Village i samarbete med Sydsvenskan närmare 50 personer som fick en uppdatering om Medicon Village Science Park. Ett av fokusområdena var just det nya kontorshuset som tar form, granne med Restaurant Inspira. Ett bygge där det hittills har gått åt gips och mineritskivor motsvarande en yta av åtta fotbollsplan, 300 lastbilar med armering, stål, bjälklag och prefabricerade väggar och 515 betongblandare lastbilar. 

Gästerna fick föreställa sig både reception och salladsbar som när dörrarna öppnas kommer att finnas på bottenplan och hur kontoren som kan skräddarsys på fjärde våningen kan komma att se ut. Just nu är huset givetvis tomt men den slående utsikten från våning fyra är redan på plats. Från fjärde våningen kan man se både slätten söder om Lund och ända ner till Turning Torso och Öresundsbron.Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.