Plats för andra i Jupiter

13 januari 2020

Den 15 januari sätts spaden i marken för Peabs nya kontorshus Jupiter i Helsingborg. I maj 2021 kommer bolaget att flytta in och på den fjärde våningen ges andra bolag möjlighet att hyra kontorslokaler.

Det nya kontorshuset Jupiter kommer att uppföras vid Helsingborgs norra infart. Bild: Peab

Det nya kontorshuset Jupiter kommer att uppföras vid Helsingborgs norra infart, på en tomt intill Zoégas och Lakritsfabriken. Hela huset omfattar 2 640 kvadratmeter och beräknas stå klart under andra kvartalet 2021. Huset är ritat av JKab Arkitekter.

I maj 2021 kommer Peab att flytta in i sitt nya kontor på tre av husets fyra våningar. På den fjärde våningen ges andra bolag möjlighet att hyra kontorslokaler.

      ─  Det finns flera intressenter till det sista våningsplanet. Det man som hyresgäst fastnar för är husets flexibilitet och möjlighet att planera kontoret som man vill ha det. Det kommunikativa läget, precis vid Helsingborgs norra infart är också en bidragande orsak till att detta är en bra plats för kontorsverksamhet, menar Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling. 

Projektet utvecklas av Peabs avdelning för kommersiell fastighetsutveckling och har dessutom Peab som den stora hyresgästen i projektet.

      ─  Under en tid har vi sett behov av mer ändamålsenliga lokaler för att kunna anpassa Peabs verksamhet till ett mer modernt arbetssätt och samtidigt kunna erbjuda bra kontorslokaler för att kunna attrahera och behålla medarbetare. Även ett behov av effektivare samlokalisering mellan Peabs olika verksamheter säkerställs genom flytten till det nya kontoret, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab Bygg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.