"Plan C" för kontoret

4 juni 2020

Många verksamheter planerar kanske snart att återgå och öppna sina arbetsplatser igen. Men det är viktigt att göra det på ett säkert sätt och att anpassa sig till det nya normaltillståndet.

staples.jpg
Bild: Pixabay

De flesta har en plan B för att hantera oförutsedda omständigheter. Men i dessa tider utan motstycke fungerar inte ens plan B. För att hjälpa arbetsgivare att hantera denna nya situation och nya myndighetskrav har Staples därför lanserat "Plan C". Som experter på arbetsplatser har Staples utvecklat "Plan C" för att vägleda sina kunder i att förbereda arbetsplatserna för en säkrare arbetsmiljö för de anställda och se till att distansarbetare har rätt förutsättningar att vara produktiva. Med metoder för att hålla avstånd, hålla rent och hålla kontakten är "Plan C" en heltäckande guide som hjälper verksamheter att anpassa sina arbetsplatser till det nya normaltillståndet.  

Att återvända till arbetsplatsen handlar inte bara om att ändra lokalernas layout och ta fram städchecklistor. De anställda måste vara skyddade och känna sig bekväma med sin nya arbetsplatsmiljö.

– Att återvända till arbetsplatsen handlar inte bara om att ändra lokalernas layout och ta fram städchecklistor. De anställda måste vara skyddade och känna sig bekväma med sin nya arbetsplatsmiljö. Detta kan åstadkommas med effektiva processer och realistiska förändringar av rörelsemönster och arbetsplatsens layout, samt med rena och moderna lösningar, påpekar Patrik Schedvin VD Staples Solutions Sverige/Danmark

Tillbaka till jobbet

– Vi ser framför oss en kommande stor "tillbaka till jobbet"-rörelse. Oavsett var deras medarbetare befinner sig är vårt mål att hjälpa våra kunder med produkter och lösningar för att hålla avstånd, hålla rent och hålla kontakten, samtidigt som verksamheten kan upprätthållas under dessa utmanande tider, säger Schedvin.

"Plan C" är uppdelad för arbetsplatsens specifika områden: WorkSpace, MeetSpace, BreakSpace, WashSpace och PersonalSpace. Staples har använt sin expertis inom arbetsplatser för att ta fram praktiska tips och produkterbjudanden såsom skyltar och golvmarkeringar, skydds- och mätutrustning, rengörings- och desinfektionsprodukter med mera, men även förslag till förändringar av de anställdas rörelsemönster på arbetsplatsen.

– Nyligen utvecklade vi även PersonalSpace, som omfattar produkter och lösningar för distansarbete, eftersom det är något som kommer att finnas kvar under de närmaste åren och då särskilt när många företag övergår till en strategi med distansarbete i första hand, tillägger Schedvin.

Råd till arbetsgivare

Ett genomsnittligt set med tangentbord och mus har över 20 000 gånger fler mikrober än en toalettsits, och hostningar och nysningar kan färdas så långt som sex till åtta meter. Därför vet Staples att bakterier på skrivbord och gemensamma ytor är viktiga områden att fokusera på. ”Plan C” innehåller råd till arbetsgivare om användning av skyddsskärmar och om regelbunden rengöring  av gemensamma ytor och den individuella arbetsplatsen samt vikten av en ökad personlig handhygien.

Med över 30 års erfarenhet inom förbrukningsartiklar för arbetsplatser arbetar Staples hårt för att hjälpa kunder att uppfylla riktlinjerna för covid-19 på både lokal och internationell nivå. Dessutom samarbetar Staples med kunniga leverantörer för att säkerställa att alla verksamheter ska kunna nyttja sina utrymmen på bästa möjliga sätt, särskilt i dessa tider. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.