Peab Center slår upp portarna

11 mars 2020

Alldeles nyligen invigdes Peab Center Malmö i Vintrie i södra Malmö. Därmed är det första huset färdigt i The Gate, som projektet kallas. Peab har både utvecklat och byggt det nya kontorshuset där flera av bolagets anställda i södra Sverige nu får en gemensam hemvist. Redan nu är hus nummer två i projektet i slutskedet av planeringsstadiet. När samtliga fem hus är på plats kommer här att finnas totalt 30 000 kvm uthyrningsbar kontorsyta.

Mats Paulsson, Peabs grundare, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande, Jesper Göransson, VD och Koncernchef Peab. Foto: Klas Andersson

Vid invigningen avtäcktes en skylt med texten Närproducerat samhällsbygge. Skylten symboliserar Peabs arbete som det lokala bygg- och anläggningsföretaget med det stora bolagets resurser.

- The Gate är ett riktigt bra exempel på hur vi med våra fyra samverkande affärsområden gemensamt kan producera en helhetslösning från markförvärv till färdig byggnad. Med vår breda palett har vi allt att erbjuda - från betongen från Swerock här i grunden – till solcellerna från Glacell på taket.  Jag blir glad och stolt, säger Jesper Göransson, VD och koncernchef för Peab.  

Platsen är väl vald – knappast något annat läge i Sverige kan uppvisa samma fantastiska kommunikationer.

- Bygget av The Gate och Peabs beslut att förlägga sitt regionkontor till Malmö och södra Hyllie är ett tecken i tiden. Inflyttningen och nyetableringen av huvud- och regionkontor till Malmö har ökat kraftigt de senaste åren. Platsen är väl vald – knappast något annat läge i Sverige kan uppvisa samma fantastiska kommunikationer. Samtidigt har utvecklingen av Hyllie bara börjat, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö.

När alla husen är på plats omfattar The Gate fem hus, strategiskt placerade precis där staden börjar söderifrån, bredvid Svågertorp och IKEA´s Hubhult. Det första huset har tio våningar och är nästan 5000 kvm stort. Här har nu närmare 200 Peabanställda från samtliga av bolagets fyra tätt samverkande affärsområden precis flyttat in. Dessutom finns här plats för ytterligare bolag, där Prefab AB redan är klar som hyresgäst.

Det nya kontorshuset har stort fokus på hållbarhet, både vad gäller människa och miljö. Här finns växtväggar som bidrar till en bättre luftkvalitet och kontoret är även Kranmärkt, vilket är en nationell hållbarhetsmärkning som innebär att hela kontoret är fritt från flaskvatten. Byggnaden, som tilldelats miljöcertifiering Silver, har även solceller på taket från Peabbolaget Glacell.

Hus nummer två i projektet är nu i slutskedet av planeringsstadiet och när samtliga fem hus är på plats kommer här att finnas totalt 30 000 kvm uthyrningsbar kontorsyta i ett nytt spännande område i Malmö.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.